Лекарят на президента е със счупена раменна кост, местят го в София

Ангел Марковски 03 май 2022 в 13:35 2977 0

Снимка БНР Пловдив/БГНЕС

Двама служители на Националната служба за охрана (НСО) са с травми, след като са ударени от тежкотоварен автомобил, навлязъл в насрещното платно. Инцидентът се е случил около 10.00 часа днес при влизане в Пловдив.

Лекарят на президента Румен Радев също е пострадал в катастрофата с кортежа на държавния глава  в Пловдив и е със счупена горна част на раменна кост. След прегледа той ще бъде транспортиран в болница в София. bTV цитира източник от  пловдивската университетската болница „Свети Георги“, където първоначално е приет медикът.

Кола от кортежа на президента беше ударена днес от камион на входа на Пловдив, където Радев имаше среща със студенти от Аграрния университет. При инцидента пострадаха двама служители на НСО и лекаря. 

Ударената кола е пътувала пред автомобила на президента Румен Радев, който днес е в Пловдив за среща със студенти, представители на академичната общност и служители на Аграрния университет.

Автомобилът на НСО, който се движеше пред мен, претърпя пътнотранспортно произшествие - изскочи камион отсреща, предприел изпреварване и автомобилът просто катастрофира в него", разказа Радев пред журналисти. "Пострада лекаря на моя екип, коgoто взех веднага в моята кола и беше отведен в болница в Пловдив. Има фрактура на лакътна става. Още едно момче от екипа получи нараняване по главата, но не е тежко", каза по-рано днес президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови