Лъвчето и марката СДС под запор

Адвокат ги запорира заради неплатени хонорари. Главният секретар му отговорил да ги сложи на вафли

OFFNews 15 август 2017 в 09:36 7221 2

Адвокат запорира търговската марка СДС заради това, че от партията не са му платили хонорарите от месеци. 

„В момента те не могат по никакъв начин нито да продават, нито да прехвърлят, нито да лицензират на трето лице тези изображения. Те не би трябвало да го ползват. Когато съдия-изпълнителят го остойности и го пусне за продажба, те просто ще изгубят този символ”, разказа потърпевшият адвокат Диньо Бозаджиев.

„Това е един най-обикновен спор между търговци от правна гледна точка. Тук става въпрос за търговска сделка и адвокатска услуга, която трябва да бъде платена. Това беше съвсем инцидентен ангажимент в рамките на 5-6 месеца. От СДС не ми платиха хонорарите. Предвид, че не са платени навреме, сега са 3 пъти повече. Получил съм само една много малка част”, коментира адвокат Диньо Бозаджиев.

Ако има избори, те не би трябвало да могат да го ползват. 

Актът му е символичен - въпросът не бил материален. 

Делата, които е водил, са над 30, като сред тях е имало дело за неплатени сметки към Топлофикация, както и обжалване на решения на ЦИК пред ВАС.

Адвокатът твърди, че главният секретар на партията му е отговорил, че не ги интересува и че дори не знаел, че има регистрирани такива марки в патентното ведомство и ако искал можел да я взема и да продава вафли с марката СДС - това щяло да бъде реклама. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

1

Black Hex

15.08 2017 в 10:09

Ами напишете му името на този главен секлецар, да му се порадваме и ние.
Иначе очакван, логичен и "достоен" завършек на сдс. Напълно в унисон с отмиращите блянове, надежди и мечти на българите.
Синята мечта е мъртва. Да живее плутокрацията!
 
X

Да помогнем на украинските деца!