Кутев: Ще има правителство още с първия мандат на ИТН

OFFNews 22 юли 2021 в 08:55 2565 1

Снимка БТА архив

Най-лошият вариант за страната е да не бъде формирано редовно правителство. Аз обаче съм оптимист и смятам, че такова ще има още с първия връчен мандат на „Има такъв народ”. Това би било най-добрата опция за България”.

Това заяви говорителят на служебното правителство от БСП Антон Кутев. Той добавя, че цялото служебно правителство силно се надява България да има работещ кабинет.

„Не мога да кажа дали в него ще има министри от служебния кабинет. Това е решение на партията, която води. Трябва обаче да има приемственост и някои неща трябва да продължат”, каза Кутев.

Щом имаме криза, значи има грешка, коментира Кутев случващото се в Пирогов. Имаше грешка в комуникацията. На хората трябваше да бъде обяснено какво се случва. Ние освободихме Балтов и едва след това обяснихме защо. Аз обаче смятам, че основанията са достатъчно ясни. Ревизията от НЗОК показва, че там има злоупотреба със средства. Друг е въпросът дали това не е системен проблем и в други болници. Нямам съмнение, че освобождаването на проф. Балтов беше правилно. Важно е обаче да поправим системните грешки, за да не се окаже следващият директор в същата ситуация”, каза говорителят на служебното правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови