Кутев: Правителството ще падне при действия на България срещу Русия

За съжаление огромната част от българите са русофили, заяви бившият говорител на служебните кабинети на Стефан Янев

OFFNews 25 януари 2022 в 10:23 2421 1

"За съжаление огромната част от българите са русофили, затова властта се измъква от позиция по казуса Русия - НАТО. Българинът няма да приеме участие на България в някакви действия срещу Русия, това ще доведе до падане на правителството и до трайни проблеми у нас". Това заяви пред Нова Нюз Антон Кутев от БСП.

Според него има сериозен проблем, който изисква политически решения.

"Ясно е, че сме членове на ЕС и НАТО и няма как да се правим на две и половина, няма как да не участваме. Властта се опитва да го пропусне и да не говори за това заради това, че българският народ не иска военни действия с Русия", смята той.

И допълва, че Радев е единственият адекватен външнополитически играч.

"Трябва да има отстояна позиция по казуса. Позицията може да се превърне в разделителна линия в обществото ни, особено ако бъдем въвлечени в сблъсъци с Русия. Коалицията е изправена пред много различни проблеми - има тежка икономическа и здрава криза. Всичко това заедно води до сериозни рискове за правителството. Ако властта в близките 1-2 месеца не реши проблемите с Гешев, той ще смени правителството. Няма да си тръгне сам", посочи Кутев.

Той призова от БСП ясно да заявят позиция по казуса с главния прокурор.

"Според мен Нинова иска да управлява още 15-20 години. Отидох на Конгрес на БСП, а се върнах от Конгрес на Корнелия Нинова. В него нямаше идеология, тя не се е замислила, че неравенствата в българското общество са проблем, тежка лъжа е, че това е социален бюджет", уточни той.

По думите му геополитическата ситуация, в който сме в момента, е нежелана за народа ни.

"Решенията са много сложни и непопулярни, затова властта се измъква. Критиките на ГЕРБ имат основания, но дали точно те трябва да ги отправят е въпросът. Радев лидира правилно ситуацията и не е влязъл в противоречия - нито с евроатлантическите сътрудници, нито с ЕК, нито с Русия. Намираме се на фронтовата линия между два колоса, трябва да намерим пътя", подчерта той.

За него критиките на ГЕРБ имат основания, но дали точно те трябва да ги отправят е въпросът.

"Опитват се да вдигнат голям шум, за да покажат какви опозиционери са", счита Кутев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

25.01 2022 в 11:43

"За съжаление огромната част от българите са русофили, "

Дрън, дрън! Огромна част от тези над 60г може, но но от тези под 60г, огромната част са русофоби и то най-вече заради руските туристи по света, известни с липясата на обноски и такт!