Кутев не отрече, че НЕК има 3 млрд. лв. дълг

OFFNews 20 май 2014 в 08:40 5252 6

Антон Кутев

Снимка БГНЕС, Архив

Пред „Нова телевизия“ депутатът на „Коалиция за България“ и член на ръководството на БСП Антон Кутев не отрече твърденията на опозиционния лидер Борисов, че НЕК е натрупала задължения от 3 млрд. лева.

Пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов аргументира четвъртия вот на недоверие вза политиките в сферата на енергетиката с твърдението, че Националната електрическа компания е натрупала 3 млрд. лева дълг, който ще трябва да се плаща от потребителите.

На въпрос на водещите дали твърденията за дълг на Борисов са верни Кутев отговори „може да има, може и да няма“ и изтъкна, че не е специалист по темата.

„Дори да има дълг, той трябва да бъде разпределен към производителите. Ако НЕК и държавата успеят да преразпределят дълга, политически ако искаш да ограничиш цената на тока и искаш големите корпорации да платят за сметка на хората, трябва да го направиш“, каза Антон Кутев.

В студиото, макар и зад кадър, бе и зам.-председателят на ПГ ГЕРБ Цецка Цачева.

Тя възрази с факта, че не може да се говори за преразпределение на дълга, защото „в природата нищо не се губи“. Аргументът на Цачева е, че тези пари ще трябва да бъдат платени от бъдещите поколения и ще вкарат в дълг държавата. Според Цачева полза от дълга няма, защото потребителите спестяват минимални суми. 

Кутев отвърна на удара и заяви, че Цачева явно няма представа как хората в провинцията гледат на тези „минимални суми“. Спорът стана повод за интересен дебат на тема кой най-често се намира сред баби.

„Аз снощи се връщам от баби“, каза Цецка Цачева.

„Аз всеки ден съм сред баби, не ми ги обяснявайте тези неща, аз редовно съм сред баби“, опълчи й се Кутев.

Вот на недоверие

Цецка Цачева изрази готовност почти цялата парламентарна група на ГЕРБ да присъства на заседанието в петък, на което трябва да се дебатира по мотивите към вота на недоверие.

Не така категоричен обаче бе червеният депутат, който заяви, че на заседанието ще отидат депутатите на левицата, които си „нямат друга работа“.

„В момента много трудно се намират хора в София изобщо, сигурно има вероятност да няма кворум“, каза Кутев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!