Quantcast

Кутев: ГЕРБ е популистка партия, нещо като дясна СИРИЗА

OFFNews Последна промяна на 02 февруари 2015 в 08:29 8170 25

Антон Кутев

ГЕРБ успява по парадоксален начин да бъде дясна СИРИЗА (радикалната лява партия, спечелила изборите в Гърция - бел. ред.).

Това обяви социалистът Антон Кутев пред bTV. Той уточни, че днес противопоставянето не е ляво-дясно, а между системните и антисистемните партии.

"Именно затова СИРИЗА лесно направи коалиция с една крайно дясна партия, защото двете са антисистемни. 

Антисистемните партии са популистки - обещават всичко, което могат да обещаят, а правят това, което се случи. Системните партии обещават това, което могат да направят и правят това, което са обещали. ГЕРБ е антисистемна партия", коментира още Кутев.

По думите му главната заслуга на БСП от последните години е, че е успяла да съхрани демокрацията, като е свалила ГЕРБ от власт. 

"Ако не бяхме свалили от власт ГЕРБ преди година и половина, България щеше да изглежда по съвсем различен начин. Изобщо не вярвам в демократичните инстинкти нито на Цветан Цветанов, нито на Бойко Борисов. Ако те бяха останали на власт тогава, ако не беше това прекъсване, България щеше да бъде много по-малко демократична", смята социалистът.

Според него всяко управление на БСП е било социално и няма друга партия в България, която да се е занимавал със социалните проблеми.

На въпрос не е ли безплатното саниране на старите кооперации социална мярка, той каза, че няма лошо в това да се отделят 1 млрд. лв. за саниране, ако се направи като хората.

"Дано не се окаже, че санирането ще бъде само за жителите на градовете, в които има кметове на ГЕРБ и че това е една огромна машина за отделяне на 10%", предупреди Кутев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.02 2015 в 01:23

А вие кви сте,бащите ви ядах с черпака а сега,вие крадете с гъзовете си,ах този мекия дето ви изтърва 91г трябваше да сте в затвора и в лагерите както бяха нашите родители изроди гадни и нагли.

02.02 2015 в 19:25

Това саниране бръкна в г..а на БСП! Голям страх и ужас!Нали сте лява партия и мислите за хората! За ниникой не мислите само и единствено за кожите си и властта!Започнаха с позиви по пощенските кутии,сега очаквам да възродят и партизанското движение. Не знам само къде ще си крият партизаните като изсякоха горите!?

02.02 2015 в 16:15

А БСП пък да не са случайно "леви"?

Първа Частна Банкянска, еднолична собственост на Тиквочев, наистина ли са "десни"?

Нещо съвсем ги объркаха тея понятия другарите.

02.02 2015 в 16:04

Не вярвайте на ПутеФ! Самия той каза, че БСП са "СПИНОЗНИ"!?!? Той самия, ако не беше ПОПУЛИСТ, щеше да е депутат, а сега е наврян на "кучето в задника"!

02.02 2015 в 13:07

Писанчев, следващите 4 години, държиш здраво разтворени бузките, освобождаваш терена за действие(обръсваш халката и измиваш лайната)и мълчиш ! Тва е, друг шанс а теб и останалите путиноиди няма !

02.02 2015 в 13:04

Няма такъв негативен човек, няма такава злост в други, то дори в Мая Манолова, може да се види отвреме-навреме леки проблясъци, обаче тоя е закърмен в злоба. Не му ли писна, то беше истерия да плаща на тролове, да скалъпва контрамитинги, какви ли простотии не сътвори. Хем разбра, че това анти-ГЕРБ говорене не носи полза, а напротив се върна като бумеранг срещу тях и сега пак старата песен на нов глас . Да се смей ли човек, да плаче ли. Еххх......

02.02 2015 в 12:56

Защо пък греб да е дясно? Когато ядрото на партията е съставено от комунисти, синове и дъщери на верни и видни комунисти, ДС агенти и мутри и да се нарича само дясно за да се превърне в нужната опозиция на комунистите си е чисто ляво. Аз от греб предимно леви мерки виждам. Затъпяват обществото, упражняват тотален медиен контрол, подслушват и наказват граждани за неподчинение, развиват монополи, помагат само на верни на партията мишки.. Това си е като по Тошово време. Само, че доста по-мутризирано разбира се.

02.02 2015 в 12:44

VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV

Вече НЕ са от важно значение Опорните Точки
и се минава на директна фантазия и свободни съчинения.

За разлика от последните няколко години
в чутурите на ДСБерастията се появи мозък и престаха да повтарят Опорните ........

Лайняна м'Орална ДСБерастия.

02.02 2015 в 12:39

До giotwer
Теб като са те излъгали, че като си бръкнеш в гъза и това на пръста ти е шоколад, да не мислиш, че някой друг ще ти се върже?
Айде бегай да не ти еба майката кървава у гроба

02.02 2015 в 12:36

Объркал се е нещо, всъщност е искал да каже, че ГЕРБ е популистка партия, нещо като дясна БСП. Тея и двете ЧЕРВЕНИ ШАЙКИ са съставени от бивши КОМУНДЕЛИ. Омерзен съм.