Кутев: ГЕРБ е популистка партия, нещо като дясна СИРИЗА

OFFNews 02 февруари 2015 в 08:29 8868 25

Антон Кутев

ГЕРБ успява по парадоксален начин да бъде дясна СИРИЗА (радикалната лява партия, спечелила изборите в Гърция - бел. ред.).

Това обяви социалистът Антон Кутев пред bTV. Той уточни, че днес противопоставянето не е ляво-дясно, а между системните и антисистемните партии.

"Именно затова СИРИЗА лесно направи коалиция с една крайно дясна партия, защото двете са антисистемни. 

Антисистемните партии са популистки - обещават всичко, което могат да обещаят, а правят това, което се случи. Системните партии обещават това, което могат да направят и правят това, което са обещали. ГЕРБ е антисистемна партия", коментира още Кутев.

По думите му главната заслуга на БСП от последните години е, че е успяла да съхрани демокрацията, като е свалила ГЕРБ от власт. 

"Ако не бяхме свалили от власт ГЕРБ преди година и половина, България щеше да изглежда по съвсем различен начин. Изобщо не вярвам в демократичните инстинкти нито на Цветан Цветанов, нито на Бойко Борисов. Ако те бяха останали на власт тогава, ако не беше това прекъсване, България щеше да бъде много по-малко демократична", смята социалистът.

Според него всяко управление на БСП е било социално и няма друга партия в България, която да се е занимавал със социалните проблеми.

На въпрос не е ли безплатното саниране на старите кооперации социална мярка, той каза, че няма лошо в това да се отделят 1 млрд. лв. за саниране, ако се направи като хората.

"Дано не се окаже, че санирането ще бъде само за жителите на градовете, в които има кметове на ГЕРБ и че това е една огромна машина за отделяне на 10%", предупреди Кутев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!