Кутев: БСП не яхва протеста на майки с увреждания

OFFNews Последна промяна на 08 октомври 2018 в 10:46 843 0

Отидох на протестите на майките на деца с увреждания, за да покажа своето отношение и да ги подкрепя. Другите твърдения бяха вулгаризиране на темата". 

Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев по бТВ. Той припомни, че депутатът от левицата Георги Гьоков е писал в чат на Социалната комисия към НС, където има депутати от всички партии, за да ги покани да излязат да се срещнат с родителите на деца с увреждания, което е напълно нормално. Той подчерта, че последвалите коментари са опит за целенасочена политическа атака.

Кутев заяви, че е бил на протеста с младежи от БСП, за да подкрепи протестиращите, защото го смятат за справедлив и ясно е подчертал това и на своята страница във Фейсбук. Той коментира, че това е 4-ти протест на майките на деца с увреждания, на който става свидетел и работи с тях от първия като председател на Комисията по жалбите и връзка с гражданското общество, опитвайки се да им помогне.

"Досега не си позволих да присъствам на протестите. Накрая отидох, защото вече 4 пъти виждам какво се случва и съм вложил много усилия", каза той и поясни, че става въпрос за две заседания на поверената му комисия на тази тема, парламентарни питания, интервюта.

„Исках да покажа на майките на деца с увреждания, че наистина ги подкрепяме. Исках да покажа отношение, но в никакъв случай не е било яхване на протеста", заяви Кутев и допълни, че представителите на БСП не са били с червени фланелки и не са показвали партийна принадлежност. Той бе категоричен, че не може да става въпрос за събиране на масовка, тъй като са били 20-30 души, от които 4-5 депутати от социалната комисия, а протестиращите са били над 400 и не са имали нужда от масовка.

"Тези хора са онеправдани и им е отнето много и би трябвало да получат друг статут. Да живееш с 220 лв. с детето си е близко до геноцида", коментира социалистът. По думите му протестът е на група хора, които са притиснати до стената и нямат избор, затова ще направят всичко, за да стигнат до края. "Тук не е борба за втори цветен телевизор, тук борбата е за оцеляване”, категоричен бе той.

Антон Кутев подчерта, че е важно, като общество, да подкрепим майките на деца с увреждания. "Дoкато всяка група протестиращи действа сама за себе си, никоя няма да постигне целите си", каза още той. По думите му докато Борисов не си поеме отговорността, там нещата няма да се случат. "Явно е, че само министърът на труда няма да свърши работа и няма подкрепата на кабинета", заключи Антон Кутев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови