Кутев: Борисов се върна към неговия обичаен начин на говорене

Нели Чолашка 18 юни 2014 в 14:25 40139 10

Антон Кутев

"Мисля, че Борисов се върна към неговия обичаен начин на говорене. За мен, ако въобще имаше възможност за политически консенсус, той беше разрушен преди 5 години с появата именно на този играч на терена".

Това беше коментарът на Антон Кутев от БСП по повод заплахата на Борисов, че обявява "война и реваншизъм до дупка" на БСП и ДПС, защото не се съгласиха първоначално да отложат гласуването на ветото на президента върху част от новия Закон за МВР.

В крайна смета от БСП предложиха тази точка да бъде отложена.

"Отлагането на Закона за МВР днес от наша страна беше знак за диалог и знак за това, че ние търсим диалога в съвременното общество, колкото и да е труден той.

Готови сме на диалог, но не сме готови на търговия, тоест готови сме да поведем диалог с всички, стига това да не накърнява националните интереси и интересите на избирателите на БСП", обясни Кутев.

Според него поведението на Бойко Борисов извън консенсусното и диалогичното.

По думите на Кутев ветото на президента над Закона за МВР ще е точка първа в дневния ред утре и в момента БСП търси подкрепа за преодоляване на ветото, защото за това са нужни 121 гласа. 

Преодоляването на ветото е почти сигурно, защото "Атака" подкрепя новия Закон за МВР и заедно с депутатите на БСП и ДПС, дори да не са всички в залата, се събират над 121 гласа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!