Културна дискусия: Марешки нарече Джамбазки "нещастник" в ефир

OFFNews 21 март 2017 в 19:07 25481 6

Атрактивен скандал спретнаха в ефира на бТВ лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки и евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Според петролно-фармацевтичния бос кандидатите за народни представители видимо се обличали скромно по време на кампанията, а веднага след като влизали в парламента демонстрирали висок стандарт на живот и си купували скъпи часовници. Това обаче подразни Джамбазки, който му припомни, че лично е признал, че е давал пари за подкупи и то в национален ефир.

"Заради такива нещастници като теб сме на това положение. Ти беше златен пръст в парламента", избухна Марешки.

Всъщност Ангел Джамбазки никога досега не е бил народен представител.

Марешки разясни, че когато майка му е била със заседнала кост в гърлото и се е наложило да потърсят лекарска помощ, се е наложило да даде пари.

"Попитах сестрата, защо се бавят толкова и няма ли да й извадят костта?". По думите му отговорът бил: "Ти какъв син си, че не дадеш някой лев за това?".

Джамбазки на няколко пъти попита дали правилно е чул, че е наречен "нещастник", а водещата Цветанка Ризова укроти страстите в студиото, в което представителите на БСП и ГЕРБ по-скоро бяха странични наблюдатели.

Друга запомняща се реплика от страна на лидера на ВОЛЯ бе:

"Мога да стана председател и на трета партия. Софийска градска градска прокуратура да си разследва, не се притеснявам."

Думите му бяха по повод започнатата прокурорска проверка на регистрация на партия ВОЛЯ. Днес магистратите се самосезираха по сигнал, че Марешки е  е вписан като председател на две политически партии - „Воля“, регистрирана по ф.д. № 12351/2007 г. по описа на Софийски градски съд (СГС) и партия „Народно движение за свобода и демокрация“, регистрирана по ф.д. № 13376/2004 г. по описа на Софийски градски съд.

По-рано днес петролно-фармацевтичния бизнесмен и политик написа във фейсбук:

"Фалшивите новини срещу мен и ВОЛЯ, които наводниха в последните дни платените сервилни медии и социалните мрежи, са последното издихание на икономическия картел и неговите политически еничари. Те само показват безсилието и предопределената им загуба на 26 март. Последният отчаян ход на статуквото ще бъде да опита фалшифициране на резултатите от вота. Забраната на ЦИК да се снима отварянето на урните и броенето на бюлетините е ярко доказателство, че старата система иска избори на тъмно. Ще го позволим ли?"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

7

Всеки народ си заслужава държавата и политиците.
Нали така? Те не са паднали от небето..

29217

6

Лопе де Вега

22.03 2017 в 08:00

Нито ги гледам, нито ги слушам. Все едно и също. Пред камерите всички са най-най, а когато се доберат до власт си показват рогата. Цялото това предизборно пудрене за мен няма смисъл, но ако помага на народа да си избере правилния вожд - що пък не. Тази демокрация не е за мен. Защото демокрация се прави с демос, сиреч народ, а не с тълпа маргинали и овце.

Поздрав!

16008

5

Nik68

21.03 2017 в 21:52

№4 Ти да видиш едни самолетчета хартиени, отлитащи обещания за достойство и промяна. И Збогом заблуди. Обещахме ви промяна - ще ви реализираме подмяна. И Збогом заклинания - а с "новия" ни коалиционен партньор, пазител на етническия мир и балансьор "в двоем".

20699

1

Новак

21.03 2017 в 19:35

Егати зверилника стана тази предизборна кампания. Сякаш толкова простотия на едно място никога не се беше събирала. Не ни стига Боко с неговите глупости, а сега и Марешки. Другият вариант е, че пуснаха Марешки за да видим, че има по-тъпи от Боко та белким се навием да изберем по-малката тъпня.