Крум Зарков се извини за ниския резултат в Русе, пита структурата дали го иска за депутат

OFFNews 15 юли 2021 в 13:42 4082 0

Крум Зарков

Бившият депутат от БСП Крум Зарков написа отворено писмо до социалистите и симпатизантите на червените в Русе, в което се извинява за ниския резултат от парламентарния вот на 11 юли. БСП понижи резултата си в сравнение с изборите на 4 април и взема само един мандат в областта.

Зарков пита социалистите в Русе дали искат той да заеме единственото депутатско място като водач на местната листа.

"Оправдания за такава загуба не може да има. Всеки от нас - тези, които имахме честта да водим и да представляваме БСП пред българските граждани, носи своята отговорност. (...) Аз лично се извинявам на всички социалисти, симпатизанти и гласоподаватели на БСП в Русе за това, че като водач на листата не можах да я изведа до по-добър резултат. (...) Ако през април що-годе удържахме на общия спад в резултата на БСП, този път не успях", пише Зарков и добавя:

"Като водач на листата и получил най-много преференции, аз би трябвало да поема мандата. Но не мога просто да стана депутат - все едно, че нищо кой знае какво не се е случило и всичко си продължава постарому."

На следващите заседания на областните и общински съвети на партията Зарков предлага да бъде обсъдено дали той да заеме мандата, или да го отстъпи на следващия в листата.

Зарков не участва в листа в друг избирателен район. След него в русенската листа е Пламен Рашев.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews