Крум Зарков: Подготвяме всички законопроекти за съдебната реформа, за да може следващото НС бързо да ги приеме

OFFNews 25 август 2022 в 10:06 1873 1

Архив

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Крум Зарков

"Съдебната реформа бе в основата на протестите и политическите промени, които са необратими", заяви пред bTV служебният правосъден министър Крум Зарков по повод реформите в сектор правосъдие.

Той даде заявка, че правосъдното министерство си поставя за цел да изготви всички законопроекти за съдебната реформа, така че текстовете да са готови и депутатите от 48-то НС да могат бързо да ги приемат. 

Министърът коментира и работата на европейската прокуратура в България. По думите му вече има конкретни резултати. Зарков каза още, че за да се вижда ефектът от дейността на структурата, то е необходимо работата ѝ да бъде обезпечена - европрокурорите да имат своя администрация, сграда и да могат да действат напълнo свободно.

Емблематичната сграда на СДС става седалище на европейските ни делегирани прокурори

С тези думи той защити решението сградата на СДС на ул. "Раковска" в София да бъде дадена на европейските прокурори. Той отговори и на критиките, че СДС остава без централа. Зарков припомни, че СДС не ползва сградата от 2017 г. След това други партии са я наемали, сред тях и "Воля" на Веселин Марешки. Последният договор за наем е с НПО, но той е изтекъл и сградата е празна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!