Крум Зарков: Не искам да гледам през прозореца, докато домът ни гори

OFFNews 17 януари 2022 в 09:01 3631 1

Смятам, че имам реални шансове да стана председател на БСП. Но аз не се кандидатирам срещу Корнелия Нинова, а изпитвам отговорност към своята политическа сила. 

Това заяви депутатът от БСП Крум Зарков, който ще се включи в битката за лидерския пост след конгреса на партията на 22 януари. Както беше казал на една конференция Жак Ширак - "Домът ни гори, а ние гледаме през прозореца". Аз не искам да гледам през прозореца, обясни Зарков. 

Ако оглави БСП, той ще спре с изключването и остракирането в партията, стана ясно от думите му. Кирил Добрев ще продължи да бъде част от БСП, заради името си. Той беше изключен заради същото, заради което беше един от най-приближените на хора на лидера, коментира той. И допълни, че не бива да се действа по този начин. 

Според Зарков един от проблемите в партията е това, че дебатът какъв фактор е БСП и каква е нейната роля в политическия живот в страната е заместен от взаимни обвинения и нападки. 

„Изчистването на тези въпроси няма да се случи, когато изчистваш хора или журналисти, които ги поставят. Ще стане, когато създадеш атмосфера в органите на партията да се говори и хората ходят в своята партийна организация не с топка в корема и със страх, а с желание да чуят и да кажат какво мислят, че трябва да прави основната лява партия в страната”, допълни Зарков.

По повод отстранените журналисти от в-к „Дума” той подчерта, че случилото се не трябва да се замита без следа. „Става въпрос за отстраняването на критично мислещи хора. И те са били критично мислещи не към Корнелия Нинова, а към всички председатели преди нея и ще бъдат критични и към следващите”, уточни той.

Корнелия Нинова може да е в силата си, но БСП - не е. Това се осъзнава от всеки член и симпатизант. От постигането на катастрофалните резултати и спиралата, която ни води надолу. Мисля, че всички разбират тежката ситуация, в която се намира партията. Това, че сме във властта е добре, но само по себе си това няма да реши въпросите на БСП, добави политикът. 

На въпрос дали би оттеглил Нинова като министър, след като получи лидерския пост в БСП, Зарков обясни: Аз съм подкрепил с гласуването си в Национален съвет нейното отиване в правителството, както и участието на БСП във властта. Сигурен съм, че тя ще покаже като много опитен политик и с много опит във властта и, че може да се справи, обяви политикът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6245

1

kokoten

17.01 2022 в 11:32

Давай,момче...ти си единствената надежда на Партията....ако остане КУрнелата,партия нема да има...ще остане една шепа курешки....