Крум Зарков: БСП беше младши партньор в управлението, социалистите не са свикнали така

OFFNews 29 юли 2022 в 12:04 1692 0

Крум Зарков

Снимка БСП, архив

Крум Зарков не каза дали ще бъде министър на правосъдието в новото служебно правителство

Социалистите не са свикнали да виждат партията си в ролята на младши партньор.

Това заяви депутатът от БСП Крум Зарков, като коментира досегашното управление. "Продължаваме промяната“ беше основната движеща сила, а младши партньор бяха останалите, в това число БСП. Нашата партия има за задача да бъде голямата лява партия на България, което значи или управлява, или е основна опозиция. За първи път се озовахме в такава роля и това поставя няколко проблема по отношение на решения, които ние бяхме определили като червени линии, каза още Зарков. 

Ние бяхме длъжни като политическа сила да направим всичко възможно да има правителство. Това беше желанието и на по-голямата част от обществото ни. От друга страна всяка партия трябва да се подготвя за всички сценарии и аз бях от тези, които действително още през юни, когато задругата на четворната коалиция се развали, пледирах за подготовка за избори. Последният месец всъщност мина под знака на това да се докаже, че е направено всичко възможно, за да не се отиде на предсрочни избори, допълни Зарков. 

Той не отговори на въпроса дали ще бъде правосъден министър в новото служебно правителство. 

Впечатли ме изявлението на Корнелия Нинова, която обвини президента за свалянето на правителството, все едно той е гласувал вот на недоверие. Президентът е принуден да управлява заради неуспеха на политическите сили да излъчат правителство, заяви Крум Зарков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови