Кристиан Вигенин: Западът не изолира България

OFFNews 19 декември 2013 в 08:49 2237 13

Кристиан Вигенин
Кристиан Вигенин

"Няма международна изолация на България, тезите за това са неиздържани и неподкрепени с факти", каза външният министър на България Кристиан Вигенин в сутрешния блок на БиТиВи.

"Премиерът Орешарски посещава държави, в които има смисъл да се ходи, където резултатите от посещенията ще доведат до растеж на икономика и бизнес. Такива бяха работните срещи в Китай и Азербайджан. Когато се наложи, премиерът ще посети и западните столици", коментира Вигенин по повод коментари за международна изолация на страната.

Според външния министър нарастващите ксенофобия и евроскептицизъм във Великобритания на тема български емигранти са единствено плод на жълти медии, партията UKIP и лидерът й Найджъл Фараж. 

"Настроенията на Острова по повод български и румънски емигранти ще се успокоят след 1-ви януари. На всички ще стане ясно, че всичко негативно изписано и казано до момента за нашите емигранти няма да е вярно", заяви Вигенин. 

"През цялото време на антибългарската кампания в Англия ние твърдо отстоявахме и заявихме позицията си, че българите са интелигентни и работни хора. За жалост тази теза не беше приета и кампанията срещу нас продължи", каза още външният министър. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!