Кристалина Георгиева: Съдебната реформа ще върне вярата в държавата

ОFFNews 28 ноември 2014 в 22:15 2099 2

За мен най-голямата и най-важната си остава съдебната реформа, защото без нея хората са се отчаяли. Те не вярват на държавата, заяви вицепрезидентът на Европейската комисия Кристалина Георгиева пред БНТ. 

Георгиева изброи най-належащите реформи в страната ни: "Дефицитът прави тези реформи, които са свързани с бюджета, много по-важни. Здравната реформа - да запушим Здравната каса. Преди няколко дни без да искам я нарекох каца, но както го казах без да искам, си е точно така. Трябва пенсионната реформа да довършим, ако хората искат да разчитат на добри старини."

"Моя слабост като преподавател е и образователната реформа. Ние остаряваме, а всяко едно детенце българче е все по-ценно. Ако ние не го образоваме да работи по-производително от двама души преди, няма как да си решаваме проблемите. Много ще е трудно на правителството, много е лошо наследството му след тази година и половина, която мина в политическа нестабилност." - каза още еврокомисарят. 

Тя разказа и за конкретната си работа в Европейската комисия: "Започнах с много тежки преговори по бюджета. Те вървят. Днес публикувахме втори вариант за бюджета 2015 година. Още не сме приключили първия месец, вече приехме 315-милиардния инвестиционен план за Европа. Освен бюджета, аз имам отговорности за човешките ресурси, за логистиката, за сградите, за сигурността в ЕК. Така че денят колкото и да е дълъг, не стига."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!