Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Костов след разпита: Изпълняват политическа поръчка

OFFNews 08 юли 2015 в 12:27 5766 21

Иван Костов

"Това, което правят в момента, е да изпълняват политическа поръчка", заяви Иван Костов на излизане от следствието, където бе разпитан като свидетел.

Той поиска още прокурорите Гешев, Стоянов и Ганчева да покажат пред медиите този договор, за който се твърди, че е предоговорен. "Ако не могат да го покажат и ако такъв не съществува, да опровергаят, защото те са прокуратура не на някой, а на всички", категоричен бе Костов.

"25 години вкъщи един огромен плик е пълен с призовки за разкарване на мен и моето семейство по такива инициативи на прокуратурата. 25 години различни главни прокурори са се пробвали да ме обвиняват вербално за какво ли не. Нито едно от тези неща не е стигнало до съд. Никога не е повдигано срещу мен, дори предварително производство. Аз мисля, че е крайно време наистина да има съдебна реформа, за да спре това безчинство, което става тук", каза Костов.

В 10 ч. тази сутрин бившият министър-председател на България дойде в столичното следствие, за да бъде разпитан като свидетел. Иван Костов бе лаконичен на влизане и потвърди, че е призован като свидетел.

Той бе попитан как е договорил договора си в КТБ от преференциален в обикновен. "Точно това ще накарам да дойдат да ви го обяснят. Те трябва да ви го обяснят, защото те твърдят, че е така", заяви бившият премиер.

Днес той даде показания по две досъдебни производства – за преференциалната лихва, предоставена му от Корпоративна търговска банка (КТБ) и за това как неговата Лаборатория за управление на риска е получавала пари от банката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!