Quantcast

Костов подлага социологическите агенции на стрес тест

OFFNews Последна промяна на 17 декември 2013 в 19:46 2143 29

Иван Костов

Снимка Сергей Антонов

Иван Костов

 

Нека социологическите агенции да се подложат на стрес тестове за достоверност. „Лаборатория управление на рискове“ ще направи такъв анализ.

Това заяви пред bTV бившият премиер Иван Костов, който е създател и ръководител на лабораторията към Нов български университет.

Според него един от проблемите пред журналистите и обществото е, че голяма част от информацията, с която се работи, е недостоверна.

В крайна сметка социологическите агенции досега са предсказвали изборни резултати. Възможно е да се докаже кои агенции са в състояние да издържат стрес тест, каза бившият лидер на ДСБ.

По думите му може да се окаже, че има агенции, които трайно изкривяват данните, а други изобщо не могат да правят проучвания.

Три пъти протести са сваляли правителства – тези на Андрей Луканов, Жан Виденов и Бойко Борисов. Нямаме основание да подценяваме силата на протестите да предизвикат последици, включително политическа криза, каза още Костов.

По думите му протестите са се разфокусирали, нямат лидерство и не желаят да придобият политическа форма.

Костов подчерта, че ни управлява правителство с много ниско доверие, а би трябвало да е обратното – в началото на мандата обикновено доверието е високо.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.12 2013 в 14:52

За глупак, определено съм глупак защото бях един тези който докараха с активна позиция костоваците (точно, точно ДС силоваците), защо не се проведе ЛУСТРАЦИЯ, та дори закона Панев бе махнат (не от това правителство де), ми просто, като къпан милиционер, цялото С(ДС) ръководство беше и си остава комунделна сган.
Да влизам в подробности какви поразии в дългосрочен план нанесоха костоваците е излишно, но само модела Кремиковци със заложената схема за държавни дотации е нанесла поразии за над 10 милярда, за БТК ДойчеТелеком даваха за 60% без инфраструктурата даваха 650 мил. (е Царо гепи БТК 100% с инфраструктората за 200 мил.), аме не няма да се продава а иначе стъпването на Дойче Телеком щеше да дръпне ИТ пазара много напред.Полският дълг от 150 мил., че нямаше БНБ да обслужи дълга, но иначе приятелчето Стойчев за това гушна 10 милиона че и повече.

Много пъти го казвам и повтарям на клиентелистите костоваци че сте тъпи колкото боковите тикви, не КГБ, ЦРУ или МОСАД, а прецаканите камили няма да позволят този идиотизъм да се върне, защото ако до вчера сме убеждавали по 100 човека да гласуват, сега не ни е никакъв проблем да убедим 1000 да не поглеждат към С(ДС).

18.12 2013 в 14:36

Къде ще сравняваш ерудита Костов със селската мутра бе...

18.12 2013 в 10:01

Лъжеш съзнателно, нали?! Или си глупак?! По времето на Костов българите смело се втурнаха да разработват свой частен бизнес, имаше надежда и икономиката тръгна нагоре. Както е след всяка смислена реформа ръстът се задържа около 10 години и тъй-като след Костов РЕФОРМИ НИКАКВИ, само стойки пред телевизията и тайни срещи по чуждоземни яхти - сега вече сърбаме тая попара. И ако не се огледаме, да видим КАКВО СТОРИХА ТЕЗИ, КОИТО СЕГА ВЕЧЕ СА ДАЛЕЧ ПРЕД НАС, и ако не осъзнаем, че прекъсването на реформите с идването на царчето и последвалите го грандомани на власт са ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ДНЕС ДА СМЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО В ЕВРОПА ПО СТАНДАРТ НА ЖИВОТ, никога няма да се оправим. То е като да отидеш на лекар - ако не ти поставят вярна диагноза, болестта се задълбочава! Но какво да говорим - някои още хълцат за времената на бай Тошо и реват, че са им затворили хубавите заводи, чиято менте продукция вървеше САМО НА ПАЗАРА НА СИВ! Само че СИВ вече го няма и за това не е виновен Костов, нали?!

18.12 2013 в 09:51

Но мутрата Борисов ти липсва, нали?! Е, за това живееш толкова добре!

18.12 2013 в 09:40

Та къде да бъде на друго място ако не в АОНСУ/НБУ, висшата партийна школа, заедно с "професор" Дайнов, може да си спретнат и лаборатория Кашпировски.

18.12 2013 в 09:33

Роско от тоя народ ти жена ти сте най-тъпите, подкрепата на С(ДС) беше от големите градове, та например точно софиянци ли ще ги манипулира някой, бяха излъгани, но такива хора не настъпват мотиката втори път.

18.12 2013 в 09:14

Маро, Маро, тебе нещо те напънал селският бик, та говоренето ти е със задните части...

18.12 2013 в 09:13

Хайде Костов,крепи си лабораторията към НБУ и разобличавай корумпираните социолози,журналя,
политолози/впрочем то има ли други?/,ама не забравяй и ти да минеш едно тестче...

18.12 2013 в 08:58

Браво! В десятката...

18.12 2013 в 08:53

Наивниците се изчерпаха още по средата на управлението на Червен Ваньо, Костов имаше повече власт от Тоше, а и най-важното подкрепата на силни и можещи хора, а те искаха само "правилата на играта", но много бързо блесна червеният му задник и ограбването на държавните предприятия може да се преживее, на той разруши зараждащата се средна класа, бъдещото гражданско общество, тези хора не могат да бъдат промити, а са на принципа "По делата им ще ги познаеш", останахте една шепа клиентелисти и само с врътки на БКП, Реаниматорският блок може да влезне в Парламент, за цвят де.