Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Костов подлага социологическите агенции на стрес тест

OFFNews 17 декември 2013 в 19:46 2976 29

Иван Костов

Снимка Сергей Антонов

Иван Костов

 

Нека социологическите агенции да се подложат на стрес тестове за достоверност. „Лаборатория управление на рискове“ ще направи такъв анализ.

Това заяви пред bTV бившият премиер Иван Костов, който е създател и ръководител на лабораторията към Нов български университет.

Според него един от проблемите пред журналистите и обществото е, че голяма част от информацията, с която се работи, е недостоверна.

В крайна сметка социологическите агенции досега са предсказвали изборни резултати. Възможно е да се докаже кои агенции са в състояние да издържат стрес тест, каза бившият лидер на ДСБ.

По думите му може да се окаже, че има агенции, които трайно изкривяват данните, а други изобщо не могат да правят проучвания.

Три пъти протести са сваляли правителства – тези на Андрей Луканов, Жан Виденов и Бойко Борисов. Нямаме основание да подценяваме силата на протестите да предизвикат последици, включително политическа криза, каза още Костов.

По думите му протестите са се разфокусирали, нямат лидерство и не желаят да придобият политическа форма.

Костов подчерта, че ни управлява правителство с много ниско доверие, а би трябвало да е обратното – в началото на мандата обикновено доверието е високо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews