Костадинов: Скоро ще управляваме самостоятелно. Правителство сега ще има по желание на американското посолство

OFFNews 15 ноември 2021 в 10:10 20548 2

Костадин Костадинов

"Целта на "Възраждане" е да управлява самостоятелно България. Кой Ви каза, че не е възможно?" Така лидерът на новата националистическа партия в парламента Костадин Костадинов отговори на въпрос дали би подкрепил правителство, създадено в рамките на 47-мия парламент.

Според него е реална възможността получилата 4.99% на парламентарните избори "Възраждане" скоро да управлява самостоятелно предвид примера с "Продължаваме промяната" - коалицията, която се зароди само за няколко месеца. "Нашата подкрепа ще продължава да расте, докато не станем първа политическа сила", заяви той в интервю за Нова телевизия.

Костадинов така и не отговори директно би ли влязъл в коалиция сега. В друго интервю, пред bTV, той заяви, че би подкрепил правителство, което отмени всички ограничителни мерки.

"Всички ние страдаме еднакво от ограниченията, наложени от правителството на Радев, които продължаваха наложените от правителството на Бойко Борисов", коментира още той.

Според него партията му не е спечелила благодарение на анти COVID говоренето.

"Аз смятам, че правителство ще има, защото такова е желанието на американското посолство, което контролира политическите процеси у нас. Кабинет ще има, но изключително слаб, защото ще го обедини чуждият натиск", каза председателят на "Възраждане".

Лидерът на „Възраждане” се обяви и против плана за въвеждането на еврото.

"Непоискана подкрепа не се дава", каза той в отговор на въпрос кого партията му би подкрепила на втория тур на президентските избори. Според него "Възраждане" би започнала разговори, като ще настоява за "нормализация и отпадане на зелените сертификати и отпадане на натиска за принудителна ваксинация".

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    6145

    3

    kokoten

    15.11 2021 в 13:22

    Не,тоя е по-прост и тъп от Мутрата,Чалгаря и Волен взети заедно...народеца също отъпя много с тоя избор....

    4164

    2

    Egocentric Eccentric

    15.11 2021 в 13:10

    Ше управляваш таксито... до кварталите за левче.
     
    X

    Историите на Иво Иванов