Костадинов поиска третия мандат: Готови сме да управляваме (допълнена)

Йорданка Веселинова 21 април 2023 в 09:32 3124 4

Костадин Костадинов, Румен Радев

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Държавният глава Румен Радев приема представители на парламентарната група на "Възраждане".

На консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев и преди политическата рулетка да е завъртяна лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов поиска третия мандат. 

"Не знам кой Ви е заблудил, но ние никога не сме казвали или заявявали, че ще бъдем опозиция в 49-ото НС. Напротив, ние сме готови да управляваме", заяви той в отговор на Радев, който ги определи като опозиция с важна роля.

Костадинов за пореден път изтъкна, че са готови със състав на кабинет.

Радев пък заяви, че  49-ото НС най-малко трябва да приеме бюджет. Той попита и представителите на "Възраждане" колко време е нужно на парламента, за да свърши важните за страната задачи.

Костадинов се съгласи, че е важно да се приеме бюджет. От думите му стана ясно, че няма да подкрепят законопроектите, които влязоха в законодателната програма на ПП-ДБ. В типичния си стил той заговори за "държавен преврат", което според него било желанието за приемане на законите за Еврозоната. 

В края на откритата част Радев съобщи, че очаква отговор от ЕК за поисканото от НС предоговаряне на ПВУ в частта енергетика до края на месеца.

След края на консултациите Костадинов заяви, че няма нужда връчването на първия мандат да бъде забавено, тъй като времето щяло да стигне и за приемане на на бюджет. Костадинов също е съгласен, че данъците няма да се увеличават. Той обаче е на мнение, че "не бива да робуваме на 3-процентния дефицит". Лидерът на "Възраждане" продължи вчерашната теза на БСП и заяви, че това условие било само, за да влезем в Еврозоната.

По думите му има "теоретичен шанс за кабинет" с първия или втория мандат. Според него обаче то би имало съдбата на кабинета "Петков".

*Текстът е обновен в 10:44 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

89

4

bat.galin

17.05 2023 в 22:44

мандат - след като ви пораснат *******, късопишков.

2550

3

alfakentavur

21.04 2023 в 11:05

И аз съм готов да ви събера на един стадион и да видя за колко време тичате 800 метра под картечен обстрел.

10298

2

AntiZ

21.04 2023 в 10:57

На снимката: Филопат и Патафил
В българо-руцкий превод: Психопат и Дэбыл

345

1

Джендо Джедев

21.04 2023 в 10:10

Айде нема нужда!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки