Костадинов плаши: Въведете ли зеления сертификат ще влезем в НС с всички наши избиратели

Йорданка Веселинова 22 декември 2021 в 14:16 3996 4

Снимка БТА/Минко Чернев

"Даваме възможност на правителството в най-кратък срок да отмени както зеления сертификат, така и всички останали ограничителни мерки (...) ще проявим разбиране и толерантност като ще позволим на кабинета да осмисли още по-добре своите действия в дните до първата работна седмица на януари. Ако и след това управляващите откажат да се съобразят с желанието на мнозинството (...) ние от "Възраждане" ще призовем българския народ да упражни директно своите правомощия и да превърне демокрацията от представителна в пряка."

Това заяви в декларация от трибуната на НС лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов, заплашвайки, че ако бъде въведен зелен сертификат за депутатите, то неговата парламентарна група ще влезе в Народното събрание с всичките си избиратели.

"През вратата на НС, заедно с народните представители от "Възраждане", ще влязат и още хиляди българи. Щом не искате да подходите с разум, ще получите революция."

Зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин от БСП определи това изказване като заплаха.

"Това е директен призив за насилие, нахлуване в НС и натиск, това е недопустимо."

Той призова депутатите да се въздържат от подобни изказвания в пленарна зала, където са изпратени, за да правят закони, а не за да отправят заплахи. Той разкритикува и председателя на НС Никола Минчев, защото не е санкционирал Костадинов.

Изказването на Костадинов е по повод внесеното от него предложение за създаване на Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства относно въведените на територията на Република България противоепидемични мерки срещу COVID-19.

Той настоява тази комисия да заседава три месеца, през които да провери колко са заразените българи от началото на пандемията, как са се заразили и как е установено това; колко са средствата за клинични пътеки за лечение на COVID-19, колко са случаите на отказан преглед, преглед на договорите за доставка на ваксини, колко са ваксинираните българи и какви са страничните ефекти, както и изследване на вируса и наблюдение на ваксинираните от "български научни заведения или университети"; той настоява още за изследване на ефекта от противоепидемичните мерки, ефекта им върху психиката и довели ли са те до самоубийства.

Предложението за създаване на комисията обаче ще бъде гласувано в зала утре, защото с поредна промяна на дневния ред, депутатите решиха да прекратят днешното заседание след избирането на членовете на парламентарните комисии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12315

4

denislav

23.12 2021 в 00:51

Костадинов плаши: Въведете ли зеления сертификат ще влезем в НС с всички наши избиратели - и 20-тимата ли?

6145

2

kokoten

22.12 2021 в 17:51

Прости му,Господи,той не е виновен...да дойдат хората от 4-ти километър и да си приберат контингента....

3767

1

Име на профила

22.12 2021 в 14:40

Па пробвайте, може и да се съберат.

 
X

Да помогнем на украинските деца!