Костадинов: Патриотите ме каниха да сме заедно. ВМРО: Не е вярно

Георги А. Ангелов 11 май 2021 в 17:15 7564 0

Костадин Костадинов и Юлиан Ангелов

„Възраждане“ няма да участва в преговори за създаване на предизборна коалиция с ВМРО и НФСБ. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов пред БНР. Пред националното радио Костадинов твърди, че има получена такава покана.

„Нашата позиция, тя е принципна, ние е заявихме веднага след изборите – няма как да водим преговори с хора, които все още управляват държавата. Красимир Каракачанов към настоящия момент е министър на отбраната“, каза той. „Това са хора, които компрометираха идеята на българския национализъм и патриотизъм, и хора, които превърнаха думата патриотизъм в мръсна дума“, добави лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред БНР.

ВМРО никога не го е канило на разговори, заяви пред OFFNews организационният секретар на партията Юлиан Ангелов. Той допусна, че Костадинов може да е преговарял с НФСБ или “Воля”.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов не вдигна телефона си за коментар.

Ангелов каза, че Костадинов “спекулира и манипулира, което “си е негов приом и то не за пръв път”. “Дори най-близките му хора, който бяха в партията от създаването ѝ, отдавна се разграничиха от него”, добави Ангелов.

Дали ВМРО да се коалира за изборите с НФСБ през юли тепърва ще решават и органите на “воеводите”. Официални срещи с НФСБ не сме имали, разговорите текат през медиите, каза още Ангелов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови