ВМРО се разгневи за секциите в чужбина: Национално предателство

OFFNews 29 април 2021 в 12:47 1874 0

ВМРО остро разкритикува промяната в Изборния кодекс, с която отпадна ограничението за откриване на не повече от 35 секции в държавите извън ЕС. 

Според воеводите партиите на „промяната“ са се превърнали в обслужващ персонал на ДПС.

"За нас от ВМРО вече няма никакво съмнение, че лошо изиграното парламентарно шоу за смяна на статуквото е всъщност постановка за връщане на власт на Ахмед Доган. Декларираните приоритети за разследване на „Росенец“ и намаляване на партийната субсидия лесно бяха пожертвани от ДБ и ИТН, защото не са желани от хората на Доган. В името на какво: да осигурят още десетки хиляди гласове на ДПС в Турция и да изключат представителите на ВМРО от избирателните комисии. А, да - и да позволят на Радев да си назначи лична ЦИК в навечерието на парламентарните и президентски избори. Нелепа гротеска", написа във фейсбук Искрен Веселинов, зам.-председател на партията, която не успя да прескочи 4-процентната бариера за 45-ото Народно събрание.

Според него е имало възможност текстовете да бъдат редактирани така, че нашите съграждани в САЩ, Великобритания, Канада, Австралия да могат да разкриват повече секции, но да остане ограничението за вота в Турция. Идеята на ВМРО беше в страни с недоказана демокрация, каквато е Турция, секции да се разкриват само в дипломатически представителства. 

"За нас днешното гласуване за отпадане на броя секции именно в Турция е акт на родоотстъпничество. Това граничи с национално предателство! За съжаление гласовете „за“ поругаването на българската свобода, платена с кръвта на дедите ни, надделя над разума и родолюбието", казват още от ВМРО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!