Костадинов не вярва, че Кирил Петков е разпоредил на службите да го докладват на украинските власти

Йорданка Веселинова 10 март 2022 в 11:50 3404 1

Снимка БТА

"Може да имаме политически различия, но не считам, че този човек би могъл да ми подпише смъртната присъда, изпращайки неверна, фалшива и клеветническа информация за мен", заяви в кулоарите на Народното събрание Костадин Костадинов.

С това си изказване той заяви, че не смята, че Петков е разпоредил на службите да го докладват на украинските власти.

Преди дни Костадинов обяви, че е бил задържан в Украйна защото е бил лидер на проруска партия. Костадинов твърди, че има и забрана да влиза в страната за срок от 10 години. До момента няма потвърждение от Украйна на тази информация. Вчера пред "Свободна Европа" от посолството на Украйна у нас отговориха, че не са информирани за такава забрана. 

Лидерът на "Възраждане" поиска службите и премиерът да проверят членовете на Министерски съвет за връзки с чужди държави.

В декларация, прочетена както в зала, така и на брифинг в кулоарите на НС, Костадинов поиска да се проверят връзките на министрите с чужди посолства, както и посещенията им в тях. Костадинов се усъмни, че на такива срещи може да е предадена чувствителна информация и държавни тайни. Той поиска да се провери дали чужди посолства са оказвали натиск при назначения в службите, МС и дали оказват влияние върху българската политика. Лидерът на "Възраждане" поиска да се разследва дали има връзка на министрите с чужди фондации, корпорации и "Америка за България". Останалите му две искания са за проверка на това дали службите са представяли свои разследвания на чужди посолства и да се предостави списък на всички депутати работили за чужди фондации.

Той определи управляващите като "канадска фракция", която прави внушения, че "Възраждане" е заплаха за националната сигурност. Костадинов обаче определи партията и себе си като "заплаха за националните предатели".

Днес той отново заяви, че санкции срещу Русия не трябва да се налагат, защото това щяло да навреди на българските граждани.

Костадинов съобщи за информация, с която разполага само той. По думите му украински власти са малтретирали българите в Украйна. Тази информация не е потвърдена и дори съобщена от никого.

Той се усъмни, че помощите, които страната ни изпраща, не са хуманитарни. В същото време, правителството нееднократно е заявявало, че България не изпраща военна помощ.

Костадинов подкрепи вчерашното изказване на съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов, който заяви, че службите не са ефективни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

10.03 2022 в 13:19

" но не считам, че този човек би могъл да ми подпише смъртната присъда" :-))))))))))))))

Tоя смешник си въобразява, че някой се интересува от него?