Костадинов: Ако Гешев и Паметникът на съветската армия се махнат, ДБ няма да има какво да прави

Ружа Райчева 12 май 2023 в 14:51 7373 4

Костадин Костадинов в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Костадин Костадинов в Народното събрание

Ако се махне Иван Гешев, и ако случайно се махне Паметникът на съветската армия, ми е много интересно какво ще правят "Демократична България". Те имат две каузи, общо взето. Очевидно е, че всичко се прави с простичка цел - за да се отнемат козовете на "Продължаваме промяната-Демократична България", за да не могат да подкрепят ГЕРБ.

Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в кулоарите на Народното събрание по повод внесеното във Висшия съдебен съвет (ВСС) предложение за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Вчера кандидатът за министър-председател на ГЕРБ Мария Габриел заяви, че ще внесе искане за оставката му във ВСС.

Костадинов напомни, че това вече се е случвало два пъти, но при гласуването искането за оставката му е било отхвърлено. "Ако се запази същото статукво във ВСС, а то е същото, и ако няма някаква задкулисна промяна, за която ние не знаем, резултатът ще е същият, който вече веднъж видяхме", каза той. По думите му важно е да се види какво е гласуването. 

Той е на мнение, че "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) са превърнали Гешев в сакрален символ, едва ли не, на всичко, за което се борят в българската политика. Според него няма как ПП-ДБ да подкрепят проектоправителството на ГЕРБ начело с Мария Габриел, защото това би било политическо самоубийство.

"Избирателите им не могат да понасят ГЕРБ - за тях те са символ на корупцията и завладяната държава. Тази подкрепа би струвала оцеляването им", добави Костадин Костадинов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

723

4

user4eto

02.06 2023 в 15:57

Маймун! Не е паметник, а пропаганден символ, монумент.

1005

3

Mariana Lazova

12.05 2023 в 16:11

Kasopischkov pak se opitva da izglejda umen.Ne stava Kasopischkov.I ti i fenovete ti ste s IQ okolo 10.

1935

2

Муню

12.05 2023 в 15:03

Копейката не схваща какво се иска, както и руските военни не схващат какво се случва!
Господин скоростно изплатен имот, искането е за реформа, а не за смяна на клоуна!!!
А що се отнася за смяната на божеството МОЧА, решението за преместване не е от днес и вчера. Грамотен си, вземи прочети някой книга извън СССР-ски издания!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!