Корнелия Нинова: Образованието и науката движат света напред

OFFNews Последна промяна на 16 септември 2019 в 11:39 1492 0

Образованието и науката движат света напред. Хората, които са се посветили на тази кауза, заслужават най- голямо уважение. 

Това заяви Корнелия Нинова по повод първия учебен ден. Председателят на левицата уважи тържеството по случай началото на учебната година на гимназията, която е завършила - НГДЕК „Свети Константин Кирил Философ“. Събитието се състоя пред Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий". 

Скъпи учители, бъдете благословени за труда си. Но не бива да ги оставяме сами в тази трудна мисия. Ние, родителите, сме техния пръв помощник във възпитанието и образоването на децата ни. Семейството и семейната среда са неразделна част от отглеждането на здраво и умно поколение. Мили първокласници, скъпи ученици, четете и знайте: усилията ви днес, ще ви се върнат десетократно в бъдеще. Образовани ученици днес, ще бъдете реализирани хора утре. Бъдете здрави и щастливи. На моите учители от Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ"- признателност и поклон. Сигурно сме ви ядосвали понякога, но не ви посрамихме - в ученето и в резултатите, каза още Нинова. 

Пожелавам на учениците в класическата гимназия свободен дух, дръжте високо мотото на училището - "помогни ми да те возвися" и дерзaйте "per aspera ad astra" На добър час на всички!, пожела лидерът на БСП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови