Корнелия Нинова: Изпращаме тежка година, през новата имаме задача за промяна на здравния модел

OFFNews 31 декември 2020 в 19:26 1703 0

Изпращаме една тежка година за всяко българско семейство и за всички ни като общество. През новата имаме нови задачи за промяна на здравния модел, развитие на социалната система, за рестарт на производството и икономиката, за политиката с грижа за хората, в които никой няма да бъде оставен сам. Имаме нужда от цел и посока. Няма по-благородна и вдъхновяваща цел от добруването ни като народ.

Това пише председателят на БСП Корнелия Нинова на страницата си във Фейсбук на финала на 2020 година.

Лидерът на българските социалисти благодари за включилите се в битката с COVID-19 с думите: „Благодаря на всички, които се бориха с това непознато за нашата страна и света предизвикателство. На всички, които бяха на първа линия, на всички, които всеки ден отиваха на работните си места, на тези, които бяха затворени вкъщи, бащи и майки, баби и дядовци, деца и младежи, на всички, които се бореха за оцеляване и търсеха спасение за близките си“.

Корнелия Нинова изрази надежда: „Днес много семейства са разделени за празниците. Дано това повече никога не се повтаря“.

Пълният текст на обръщението ѝ:

"Изпращаме една тежка година за всяко българско семейство и за всички ни като общество. Година, изпълнена с критични моменти на страх и несигурност в домовете ни, и нестабилност в държавата. Но 2020 година ни даде и много примери на вдъхновяващи истории, себеотрицание и героизъм.

Благодаря на всички, които се бориха с това непознато за нашата страна и света предизвикателство. На всички, които бяха на първа линия, на всички, които всеки ден отиваха на работните си места, на тези, които бяха затворени вкъщи, бащи и майки, баби и дядовци, деца и младежи, на всички, които се бореха за оцеляване и търсеха спасение за близките си.

Днес много семейства са разделени за празниците. Дано това повече никога не се повтаря. 

Човекът, а и обществото ни, сме устроени така, че винаги да се стремим към по-добро. В този стремеж за нас най-важни са надеждата, промяната, сигурността и справедливостта.

През новата година имаме нови задачи за промяна на здравния модел, развитие на социалната система, за рестарт на производството и икономиката, за политики с грижа за хората, в които никой няма да бъде оставен сам.

Имаме нужда от цел и посока. Няма по-благородна и вдъхновяваща цел от добруването ни като народ. Тя е възможна.

Знам, че ще се справим. 

Желая честита, мирна и здрава Нова година на всички българи у дома и по света."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews