Корнелия Нинова: Изпадаме в крайности в отношенията си с ДПС

OFFNews 11 юни 2014 в 20:33 3236 1

Корнелия Нинова

Подадената от мен оставка има за цел да покаже как се носи отговорност. Това заяви пред БНТ депутатът от БСП Корнелия Нинова по повод оставката си като зам.-председател на парламентарната група на „Коалиция за България“.

Нинова обяви, че не я интересуват критиките относно решението й, тъй като има „вътрешни убеждения за това как се прави“. За мен в политиката така се носи отговорност, подчерта тя.

Корнелия Нинова беше категорична, че не възнамерява да напуска БСП, а ще работи двойно и тройно за партията, тъй като това е, от което се нуждае в момента левицата.

Не оставам заради заплатата, а поради няколко причини, една от които е да защити свършеното от социалната комисия, посочи Нинова, като допълни, че сред причините са още да направи всичко възможно парламентът да приеме закона за военноинвалидите, както и да запази екипа, работил над промените в над 20 закона.

По думите й нейните мотиви за оставка са различни от тези на колегата й Георги Кадиев, който напусна парламента и Националния съвет на БСП.

Оставката на Кадиев е заради принципното му различие с БСП. В същото време аз уважавам политиката на БСП и общите позиции на партията, коментира тя.

В същото време Корнелия Нинова подчерта, че не подкрепя развитието на отношенията между БСП и ДПС. Изпадаме от едната крайност в другата – от съгласие до пълно отрицание и отхвърляне на ДПС като партньор, каза тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!