Корейски фирми може да строят пътища у нас, Сеул иска боклука на София

OFFNews 26 септември 2019 в 07:44 2942 1

Южнокорейски фирми да участват в изграждането на инсталацията, която от отпадъците на София ще се произвежда РДФ гориво. 

Това е поискал премиерът на страната Ли Нак-йон от българския си колега Бойко Борисов на среща между двамата в Сеул. От взаимен интерес са също възможностите, които корейските строителни фирми имат за инвестиции в областта на пътната инфраструктура в България посочи министър-председателят Борисов. Той допълни, че те биха могли да се включат в редица инфраструктурни обекти у нас чрез механизма на публично-частното партньорство. 

Република Корея е наш приоритетен икономически партньор в Азия и усилията ни са насочени към привличане на корейски инвестиции и балансиране на търговията, заяви премиерът Борисов. Според него е налице взаимен интерес партньорството между България и Република Корея да бъде стратегическо, включително с оглед на активизирането и задълбочаването на отношенията между азиатската държава и Европейския съюз. 

Разчитаме, че правителството на Република Корея ще бъде наш партньор в усилията да постигнем реални резултати в сферите с голям потенциал за взаимодействие, изтъкна министър-председателят Бойко Борисов. По думите му перспективни за сътрудничество са високите технологии, машиностроенето, транспорта, образованието. В сферата на информационните и комуникационни технологии компании от двете страни също биха могли да си сътрудничат, включително в научно-изследователската и развойна дейност. Премиерът Борисов изрази надежда корейски фирми да последват опита на други водещи в това отношение държави и да открият в България свои развойни центрове.

Българският премиер акцентира и върху интереса на страната ни да привлече повече туристи от Република Корея. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8074

1

JustSoYouKnow

26.09 2019 в 08:48

Не вярвам ББ да си даде магистралите :D
А какво стана с китайците, дето щяха да правят крайбрежна???
И всички останали неща, които той успя да договори на "високо ниво" и накрая нищо не се случи :D
Ама, айде ще почакаме и ще видим какво точно ще ни е партньорството.