Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Консултациите продължават: президентът се среща с ИТН, ДБ и Възраждане

OFFNews 07 декември 2021 в 07:02 1118 0

Снимка Президентство на Република България

Вчерашните преговори с "Продължаваме промяната"

Консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев продължават днес, след като вчера той проведе срещи с представители на "Продължаваме промяната", ГЕРБ-СДС, БСП и ДПС.

Радев към ПП: Времето на едноличната премиерска власт приключи

Разговорите на "Дондуков" 2 започват в 9 ч, когато държавният глава е поканил представители на парламентарната група на "Има такъв народ". Следва "Демократична България". Началният час за срещата им е 10 ч. В 13 ч започва последната среща от консултациите - с ПП "Възраждане".

Нинова: Преговорите за правителство продължават и в момента

След консултациите президентът трябва да връчи мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила - "Продължаваме промяната". Те разполагат със 7 дни, в които да изпълнят мандата или да го върнат. Заявката им е да съставят правителство в коалиция с 

Радев към ГЕРБ: Да бяхте помогнали финансово на Труд, имате достатъчно ресурс

При неуспех той отиват във втората сила - ГЕРБ-СДС. Ако и те се провалят в съставянето на кабинет, държавният глава ще трябва да избере трета формация, която да направи последен опит. Разликата е, че този път Румен Радев няма да може да разпусне парламента при тотален крах за кабинет, защото до края на първия му мандат остава малко повече от месец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews