Конгрес на БСП през уикенда ще избира нов Национален съвет

OFFNews Последна промяна на 25 септември 2020 в 11:58 1776 0

БСП ще проведе 50-ия Конгрес на партията през уикенда в НДК. 

Юбилейният форум започва утре в зала 1 в 10.00ч., очаква се присъстват над 500 гости- близо 40 представители на дипломатическия корпус, кметове, интелектуалци, хора на науката и културата, депутати от Великото Народно събрание, представители на парламентарната група на “БСП за България”, евродепутати, общински и областни председатели на БСП от цялата страна. Акредитирани за отразяването на Конгреса са 78 журналисти от страната и чужбина, съобщиха от партията. 

На форума на БСП ще бъде представен политически доклад, който ще включва отчет на Националния съвет на БСП и на парламентарната група на “БСП за България”. Ще бъдат разгледани и отчет на депутатите на БСП в Европейския парламент, както и отчет на Общопартийната контролна комисия на БСП. 

Ще бъде избран Национален съвет на БСП, председател на общопартийната контролна комисия на БСП и членове на Общопартийната контролна комисия на БСП.

Конгресът на левицата ще разгледа Резолюция срещу проявите и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа, както и Политическа декларация за развитието на БСП и приоритетите на нейната политика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови