Комисията за имунитета на Борисов пропадна заради липса на кворум

Десислава Атанасова, Гюнер Ахмед и Петър Петров не се явиха на заседанието

OFFNews 04 юли 2023 в 14:55 2035 1

Бойко Борисов в парламента

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Бойко Борисов в парламента

Временната парламентарна комисия за разглеждане на исканията на главния прокурор за имунитетите на Бойко Борисов, Кирил Петков, Димитър Аврамов (ДПС) и Даниел Александров се провали заради липса на кворум, съобщи БНР. 

Петима от осемте членове на комисията се явиха - Никола Минчев и Димитър Найденов от "Продължаваме промяната - Демократична България", Хамид Хамид (ДПС), Рая Назарян (ГЕРБ), Николай Дренчев (Възраждане). Тримата липсващи депутати са - Десислава Атанасова (ГЕРБ), Гюнер Ахмед (ДПС) и Петър Петров (Възраждане).

Въпреки че наличието на пет от осем членове на комисията би трябвало да значи, че има кворум, председателстващият заседанието Хамид Хамид настоява, че тъй като решението на парламента е било за 12-членна комисия, кворумът пропада.

Причината членовете на комисията да са само 8 е, че от БСП и "Има такъв народ" отказаха да излъчат представители, а тя се съставя на паритетен принцип - по двама от парламентарна група.

"Пералняджии и страхливци": Скандал в НС заради комисията за имунитетите на Борисов и Петков

По време на краткото обсъждане Рая Назарян настоя, че оповестяването на материалите по исканията ще опорочи съдебните следствия и затова заседанията трябва да бъдат закрити. Димитър Найденов обаче е на мнение, че обществените очаквания по темата са големи и затова трябва да има публичност.

Хамид Хамид поясни, че ще се внесе проект за изменение на дейността на комисията, тъй като Кирил Петков доброволно си даде имунитета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

1

БотоксПутю

04.07 2023 в 17:39

Както виждаме, всичко си върви по план, предначертан и следван стриктно от Герб и Дпс.

"Хамид Хамид поясни, че ще се внесе проект за изменение на дейността на комисията, тъй като Кирил Петков доброволно си даде имунитета."

Кьорав карти не играе.
 
X

Да помогнем на украинските деца!