Кой нарече антиваксърите гнусни отрепки? Костадин Костадинов отрича да е той

Даниела Добрева 21 октомври 2021 в 15:18 21747 2

Публикации във фейсбук от 2019 г. станаха хит в социалната мрежа днес. В тях е написано, че "антиваксърите са сред най-долните и гнусни отрепки, които могат да съществуват у нас", "или ние, българите, ще ги унищожим, или те ще ни унищожат", "който не си ваксинира децата посяга пряко на тяхното здраве", "вие, антиваксърите, ще ни върнете в Средновековието, като преди това убиете децата си със собственото си  агресивно невежество" и пр.    

Постовете са с име "Костадин Костадинов" - като на кандидата за президент на "Възраждане".

OFFNews потърси за коментар Костадин Костадинов, който отрече да е автор на написаното през 2019 г. Дори снимката му във фейсбук профила му преди 2 г. била друга, а не тази от днешния пост. И се възмути от фалшификата.

"Към онзи момент нямаше още COVID-19. Как може да говорим за ваксинация тогава? Истерията започна в началото на 2020 г. Превес трябва да вземе здравият разум, трябва да има доза истина. Това е клеветническа кампания и аз се надявам, че няма да изпаднете до нивото на жълтите медии", заяви лидерът на "Възраждане".

Той обясни, че не е по принцип срещу ваксините, но сегашните имунизации според него стимулират разделението и не са никакви ваксини, а "имуностимуланти".

"Не искам да произлизат задължения за мен", бе категоричен Костадин Костадинов.

Тези писания са любопитни заради протестите срещу новите COVID мерки вчера с участието на партията, при които пострада просветният министър проф. Николай Денков. Самият Костадинов обяснява, че партията е организатор на недоводолството. 

Лидерът на "Възраждане" дори излезе с призив във фейсбук за продължаване на протеста "срещу дискриминацията и т.нар. зелени сертификати" и срещу "медицинския фашизъм".

"Призовавам всеки един нормален, смел и здравомислещ българин да дойде с нас - 17 ч. (вчера - бел. ред.) на площада пред президентството! Ако ние не накараме управляващите да се съобразяват с нас, няма кой друг да го стори вместо нас", гласи съобщението.

"Вчера "Възраждане" организира протест срещу античовешките мерки на сегашния режим. Напълно в логиката на досегашните събития, веднага бяхме обвинени - само с тази разлика, че този път сме били... министър. Нищо, че "битият" министър отрече да му е посягано. Друг е въпросът защо избяга от хората, които искаха да говорят с него и се обгради с полицаи, които да го пазят.

Вчера ние искахме здравният министър да ни приеме. Не ни обърнаха внимание. Искахме президента да ни приеме. Не ни обърнаха внимание. Искахме мин.-председателя да ни приеме. Не ни обърнаха внимание. Аз самият лично съм искал три пъти среща със сегашният министър на образованието, заради репресиите му над учителите, но дори не получих отговор на питанията си. За среща да не говорим.

Очевидно е, че този управляващ режим по нищо не се различава от предишния - нито в действията си, нито в пропагандата си. Ето защо ние няма да се откажем от борбата си за достоен и нормален начин на живот!", допълва Костадинов. 

----------

Бел. ред. Статията е редактирана на 22 октомври 2021 г. в 15:46 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови