Кой е новият служебен социален министър Лазар Лазаров

OFFNews 01 август 2022 в 15:38 1830 0

Лазар Лазаров

Снимка Прессекретариат на държавния глава

Лазар Лазаров

Лазар Лазаров е роден на 18 март 1970 г. в София. Завършил е УНСС, специалност „Макроикономика" през 1996г. Магистър по икономика. Завършил е и курс по „Мониторинг и оценка на социални програми и проекти по методологията на Международната организация на труда".

От 1995 г. последователно е заемал консултантски, експертни и управленски позиции в Националната служба по заетостта (понастоящем Агенция по заетостта), Българската стопанска камара, Икономическия и социален съвет, Народното събрание, Министерството на труда и социалната политика и Фонд „Условия на труд".

Бил е съветник на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова, а след това и неин заместник от август 2005 до юли 2009 г. От август 2009 г. до юни 2013 г. е бил главен експертен сътрудник към Комисията по труда и социалната политика в Народното събрание. Отново е зам.-министър в кабинета "Орешарски", когато министерството се оглавява от Хасан Адемов, а също и във втория кабинет "Борисов", когато титуляр е Ивайло Калфин. На същия пост остава и между февруари 2017 г.- май 2017 г. (министър е Гълъб Донев), както и от края на септември 2017 г. досега.

Председателствал е редица тристранни органи за социален диалог в областта на пазара на труда, трудовата миграция и трудовата мобилност, политиките за хората с увреждания, равните възможности на мъжете и жените.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!