Кои 11 кандидати праща Благоевград в парламента

OFFNews 04 октомври 2022 в 10:16 3197 0

Благоевград

Снимка Община Благоевград

11 депутати влизат в НС от Благоевград

11 депутати влизат в парламента от Благоевград. 4 от тях ще са от ГЕРБ, по 2 места на парламентарните банки получават ПП и ДПС, по 1 Възраждане, Български възход и БСП, а Демократична България няма мандат от първи МИР. 

Така според кандидат-дупататските листи Благоевград би трябвало да е представен в НС от Халил Летифов и Елхан Кълков от ДПС, Андрей Гюров и Владимир Табутов от ПП, Цончо Ганев от Възраждане, който води листата и в Бургас, Надежда Самарджиева от Български възход, Росен Желязков, Росица Димитрова Костадин Стойков и Георги Георгиев от ГЕРБ.

Ако Росен Желязков влезе от София, където също е кандидат, в НС ще влезе от Благоевград Александър Мацурев. Останалите трима разместиха местата си с преференции, но това не променя списъка при 4 мандата. 

Листата на БСП води Корнелия Нинова, която е водач и в 25 МИР в София. Според избора на Нинова откъде да стане депутат, ще се определи дали Богдан Боцев, който се изкачи от пето на второ място с над 2100 преференции лично за него, ще влезе в НС от Пиринско. Ако Боцев не се откаже, досегашният депутат проф. Георги Михайлов засега отпада от парламента, тъй като е водач на листата в Кърджали, където партията няма мандат. 

Депутатите от Благоевград

ДПС

1. Халил Реджепов Летифов
2. Елхан Мехмедов Кълков

ПП

1. Андрей Атанасов Гюров
2. Владимир Славев Табутов

Възраждане

1. Цончо Томов Ганев (Цвета Валентинова Рангелова)

Български възход

1.Надежда Данаилова Самарджиева

ГЕРБ

1. Росен Димитров Желязков (Александър Иванов Мацурев)
2. Росица Николова Димитрова
3. Костадин Томов Стойков
4. Георги Иванов Георгиев

ДБ - 0

БСП 

1. Корнелия Петрова Нинова(Богдан Боцев, Георги Михайлов)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови