Когато Борисов ти се обади и ти каже, че си свестен човек, можеш ли да откажеш...

OFFNews 15 април 2021 в 20:57 15305 0

Снимка ПП ГЕРБ

Когато някой ти се обади и ти каже "ти си свестен човек, би ли помогнал", няма как да му откажеш. С тези думи новоизбраният депутат от гражданската квота на ГЕРБ Радомир Чолаков обясни пред bTV решението си да стане народен представител.

Той е на мнение, че след управлението на Борисов "България е променена", както и че "до 2007-2008 г. България е изглеждала като след гражданска война".

В учебниците по история за него "със сигурност ще пише, че е бил строител", твърди Чолаков за Борисов.

Днес видяхме как започват да се нарушават клетви, да се нарушават предизборни обещания. "Има такъв народ" днес отстъпи от основното си обещание, с което изкара два и половина милиона души на референдума, коментира новоизбраният депутат по повод мажоритарната избирателна система.

Според него "не може да се започне с нарушаване на точно това обещание, което беше централно и е централно в цялата тяхна политика."

Партия ГЕРБ няма да може и няма да нарушава предизборни обещания, дори и да иска. Другите обаче ще имат шанс да нарушават предизборни обещания, както започнаха днес, каза Чолаков. 

Той коментира и предложението на партията на Слави Трифонов за намаляване на партийната субсидия на един лев: "Със сигурност партия ГЕРБ няма проблем с това, но със сигурност българската демокрация ще има огромен проблем."

"Ще разберем какво значи мутри в политиката", ако субсидията бъде намалена, отбеляза Чолаков.

Грешките на старото правителство свършиха днес, от днес започват грешките на новото, констатира още новоизбраният депутат.

Когато някой започне много високо да вдига моралната летва, започва да съществува рискът да не може да я скочи. Много е опасно да се вдига моралната летва, ако не си сигурен, че можеш да я скочиш, заяви Радомир Чолаков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови