Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Коалицията се е свалила сама заради корупция, смята Борисов

OFFNews 25 юни 2022 в 13:30 2076 5

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ

Коалицията сама се свали заради корупция, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с членове и симпатизанти на партията в Монтана, излъчвана на живо във Фейсбук.

Борисов коментира успешния вот на недоверие срещу кабинета на Кирил Петков и посочи, че във времето на сегашното управление са се разразили редица скандали в държавата, с взаимни обвинения между членовете на правителството. Вотът беше внесен от ГЕРБ-СДС.

Добре, че беше този вот на недоверие, за да разберем, че всичко е било само за пари, каза Бойко Борисов и заяви - Нито една лъжица асфалт не е сложена, имаше разруха по българските пътища година и половина, смята още той.

Според Борисов актуализацията на бюджета, която предлага правителството в оставка, не е добре изготвена, но депутатите от ГЕРБ-СДС ще я подкрепят с мисъл за хората, както и ще настояват за приемането на собствените им предложения. Както и за да помогнат на президента Румен Радев, на когото вероятно щяло да му се наложи да направи служебно правителство - и "трябва да има какво да харчи".

„На България ѝ трябва нормално дясноцентристко управление“, каза още Бойко Борисов и допълни - Оценките се дават на избори. Ако успеят да направят правителство, есента ще катастрофират така, че ГЕРБ ще се върне с пълно мнозинство“, смята лидерът на партията.

Бойко Борисов отправи критики към правителството за твърденията му, че инфлацията е привнесена отвън и повтори тезата, че ако ГЕРБ са били досега на власт, горивото нямаше да е на такава висока цена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

4

Анализи

25.06 2022 в 15:13

Борисов по- нагло и лъжливо човече не съм срещал, а не съм много млад. БКП- то не лъжеше толкова. Явно мутренските среди са стигнали до нови висоти.

2210

3

fishcake1

25.06 2022 в 14:05

Въобще не му давайте платформа

12073

2

IvanofRumen

25.06 2022 в 13:54

Ще се върнеш с пълно мнозинство, знаеш ли кога? Само в съня ти до шкафчето.

12073

1

IvanofRumen

25.06 2022 в 13:48

По - крадлив, по - корумпиран от теб гьонсурат няма. Но добре, че имаш каскет иначе щеше да даваш интервюта от затвора. Гнусен толуб! Няма да видиш власт вече!
 
X

Подкастът на OFFNews