Коалицията на "Обединени патриоти" май се разпадна

OFFNews 24 юли 2019 в 20:22 2774 0

Снимка Веселин Боришев/Клуб Z

"Тази коалиция я няма, не го ли разбрахте?" Това заяви Красимир Каракачанов след продължилата около 2 минути коалиционна среща между него, Волен Сидеров и Валери Симеонов, предава БНТ.

Лидерите на ВМРО, НФСБ и "Атака" трябваше да се срещнат днес, за да обсъдят състоянието и бъдещото на партньорството си. Те обаче набързо си тръгнаха, след като Сидеров покани журналистите да присъстват на събранието им, което не се хареса на неговите колеги.

В момента малката коалиция крепи правителството на ГЕРБ и спомага за мнозинството в парламента.

"Атака" не само че предложи съвещанието да бъде снимано с камери, но и закъсня с половин час за срещата, което допълнително раздразни хората от другите две партии.

"Всъщност подписите, които сме поставили под споразумението вече не важат. Тука е важен преминаването от скандал в скандал, копиране на модела на политическо поведение примерно на Корнелия Нинова, аз не желая да участвам в тоя сценарий", коментира Симеонов.

Лидерът на Атака Волен Сидеров обясни, че са искали коалиционният съвет да заседава в пълна прозрачност, пред медиите. Той посочи, че коалицията е поставена под въпрос с решението на останалите партньори той да бъде сменен като председател на парламентарната група.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови