Кметът на Витоша за многото си имоти: Аз съм едно дете в богат род, имам голямо наследство

Никой не ме обвинява за работата ми в общината, а за сделки на родителите ми, казва Теодор Петков

OFFNews Последна промяна на 25 септември 2019 в 13:42 17056 3

Имам много имоти, аз съм наследник на богат род, а съм едно дете в него, имам лели и чичовци, получавам наследство и от тях. 

Кметът на столичната община Витоша и кандидат за нов мандат от СДС и ГЕРБ Теодор Петков признава, че е богат човек. Баща ми е от рода Кьосеиванови (племенник на министър-председателя Георги Кьосеиванов, управлявал страната 1935-1940 г.). След 9 септември 1944 г. е отнето цялото имущество на рода ми, върнаха ни го след 1989 г., разказва още Петков. OFFNews разговаря с него по повод информации за множество сделки с имоти на семейството му.

Според Теодор Петков протестите, които искат оставката му, са политически. "Аз съм кмет от ноември 2015г. и не виждам връзката между тази ми длъжност и сключените от семейството ми сделки преди това. През последните десет години всяка година декларирам пред Сметната палата имотното си състояние, както и това на семейството ми, информацията е публична и всеки може да се запознае с нея", обяснява кметът. Твърди и че информацията, разпространена до медиите, не е коректна. Пълно е с неточности - например това, че на 14.11.2017 г. съм закупил ½ от имот, а в публикацията е написано, че съм придобил целия. Друг пример е, че семейството ми е закупило имот от 540 кв.м, който по-късно е продаден за по-висока цена (140 хил.лв.), но никъде в публикацията не се споменава, че на същия вече има законно изградена сграда, което е ясно описано и в нотариалния акт. Споменава се, че родителите ми закупуват идеални части от къща, но всъщност става въпрос за идеални части от съсобствен апартамент, разположен на втория етаж от триетажна къща, а в публикацията се споменава, че при същите сделки е придобита и земята, а това не е така и в момента тя е държавна собственост. В публикацията се твърди, че на 5.11.2012 г. съм придобил жилище по давност, а всъщност става въпрос за придобити от мен 3.59% идеални части от магазин с площ 26 кв.м, съсобствен с всички съкооператори в сградата. Въпросният апартамент съм придобил 1998 г. по завещание, дава примери за "грешки и откровени лъжи" Петков. 

Всички сделки, сключени от родителите ми, са на цени, определени от СОС през 2002 и 2005 г. Всички, сключвали сделки тогава - при разпродаването чрез Метрострой, в което съм работил на ниска позиция - през 2002 г. съм бил на 27 години, са на едни и същи цени, уточнява районният кмет. 

Доволен съм, че никой не ме обвинява за работата ми като кмет. Не съм изпълнил само едно от предизборните си обещания - не успяхме да санираме 2-ро училище в "Павлово", дадох предимство на училището във Владая. Санирахме сградите на 5 ОУ; 52 ОУ, където извършихме и основна реконструкция на покрива, 26 СУ - с основна реконструкция и на двора на училището, което не бе правено от създаването му, 86 ОУ в с.Владая, 152 ОУ в с. Мърчаево, основна реконструкция на двора и изграждане на игрище с изкуствена настилка в двора на 50 ОУ в Драгалевци. Във всички училища на територията на района вече има видео наблюдение, отчита Петков. 

Гордея се и с изградените изцяло нови сгради към 112 ДГ „Детски свят“ в Бояна и 160 ДГ „Драгалевци“, с разширяването чрез пристройки на 60 ДГ „Бор“ в Княжево и 37 ДГ „Вълшебство“ в "Павлово", както и с предстоящото разширяване на 4 ДГ „Слънчо“ във Владая. По този начин ще се даде възможност детските градини да разкрият нови групи за прием на още 304 деца, от които 280 нови места в градински групи и 52 в яслени, казва Теодор Петков. 

А на въпрос на OFFNews за оставката му отговаря - вече съм в отпуск заради изборите.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2005

3

Ториното

06.08 2020 в 17:00

Не случайно прякора ти е Теди Измамата. Знаем, че си човек на Черепа.

22094

2

Стефан

27.09 2019 в 04:57

Бегай си тогава в частната детска градина на богатия си род, и остави богатата си майка да се оправи с прокуратурата.
Аман от остапбендеровци. Ако изобщо знаеш какво е това.
Мазен тарикат.

3000

1

K Ang

26.09 2019 в 10:09

Наглец! Я погледнете Манастирски ливади, не само мирише, СМЪРДИ на корупция!!!!