Недоволни блокират Околовръстното днес, утре протест в Младост

OFFNews 25 септември 2019 в 09:36 8949 0

Граждански организации от 6 квартала на район Витоша ще протестират днес днес в 18 часа. Те ще  блокират Околовръстния път на София при кръстовището с бул. "Бъкстон". 

Недоволството е насочено към настоящия кмет Теодор Петков. Причината са закупени от него и семейството му имоти, според гражданите на безценица. Те твърдят, че кметът отказва да си сътрудничи и работи с тях. Важно е да се отбележи, че тези граждански организации, които излизат на протест не са политически обвързани и не симпатизират на нито една политическа сила, информират организаторите.  Протестът ще се проведе на кръстовището между Околовръстното шосе и бул. Бъкстон от 18 часа. 

Жителите от бл.73 и бл.475 и всички хора от Младост, които сме против строителството в зелени площи и междублокови пространства, ще протестират утре от 18 часа на полянката пред бл.73 (при метростанция Младост 1) и от 19:30 - пред бл.475 (Младост 4).

Пред бл.475 хората тръпнат в неприятното очакване на три нови 6-етажни блока, предвидени в междублоковите пространства. Жалбата - подписка от живущите срещу разрешението за строеж, вместо да бъде разгледана от Столична община, е изпратена до Административен съд София, където живущите не са страна. Живущите са против разрешението за строеж на 6-етажните сгради между бл. 475 и Sport Depot и настояват този маломерен парцел да стане общинска земя с детска площадка и залесен с дървета. 

На общия ни протест сме поканили кандидат за кметове за София и район "Младост". 

Имаше предложение за ПУП, който не съм подписала и няма да подпиша, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова за строежа пред бл. 73 още през март, когато пак имаше протест срещ презастрояването. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови