Кметът на Търново стана шеф на сдружението на общините

OFFNews Последна промяна на 24 февруари 2016 в 11:49 2015 0

Кметът на Велико Търново Даниел Панов е новият председател на УС на Националното сдружение на българските общини. Той бе избран с пълно мнозинство на Общото събрание на НСОРБ, което се провежда в София. 

В Управителния съвет на организацията са: От Югозападен регион Атанас Камбитов, Владимир Георгиев, Владимир Москов, Ивайло Симеонов, кметове съответно на Благоевград, Самоков, Гоце Делчев и Елин Пелин. От Северозападния регион  Донка Михайлова, кмет на Троян, Златко Живков на Монтана, Калин Каменов от Враца и Пенка Пенкова, Лом. От Южен централен регион Емил Кабаиванов, кмет на Карлово, Иво Димов на Димитровград, Мюмюн Искендер на Минерални бани, Павел Гуджеров на Раковски и Хасан Азис на Кърджали. От Северен централен регион са Айхан Хашимов, кмет на община Лозенец, Даниел Панов, кмет на Велико Търново и Пламен Стоилов, кмет на Русе.От Югоизточен регион членове на УС са Георги Георгиев, кмет на Тунджа, Георги Димитров на Карнобат, Димитър Николов, кмет на Бургас. От Североизточен регион са Александър Горчев от община Велики Преслав, Иванка Петрова, кмет на община Смядово, Нуридин Исмаил от община Хитрино.

За Столична община член на УС става председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.   

НСОРБ подготвя предложения към Закона за местните данъци и такси. До края на март трябва да се изготви методика за определяне таксите за битови отпадъци. Ще се създаде и Общински инвестиционен фонд, както и Централизиран орган за провеждане на обществени поръчки на всички общини/без свързаните с еврофондове/, е предвидено в програмата на Националното сдружение на общините. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови