Кметът на София не е нарушил закона, твърди Столична община

OFFNews 22 декември 2023 в 13:45 2411 1

Столична община

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

Столична община

Кметът на София Васил Терзиев не е нарушил действащото законодателство и е спазил всички изисквания на Закона за местното самоуправление, пише в позиция на Столична община.

В момента Общинската избирателна комисия заседава заради сигнал срещу Васил Терзиев за несъвместимост. Заседанието започна в 13:30. 

Сигналът е за вероятна несъвместимост на кметската длъжност на Васил Терзиев е заради дяловото му участие във фирма “Мадж.ио” ООД. Той е внесен в ОИК от Радио и Телевизия "Истина и свобода", поясняват от пресцентъра на Столична община.

От екипа на Терзиев изявяват готовност да окажат пълно съдействие на институциите за изясняване на фактите и обстоятелствата.

Ето какво пишат от Столична община: 

"Близо месец преди клетвата за кмет, още на 17 октомври 2023 г., Васил Терзиев излиза от миноритарното си участие в дружеството, в което не е изпълнявал управленска функция, с договор за прехвърляне на дялове. Това е датата, от която Васил Терзиев фактически престава да бъде собственик.

Отговорност на дружеството, от което той излиза месец преди встъпването си в длъжност, е да отрази промените в Търговския регистър.

Жалбата е неоснователна, защото действието на договора за прехвърляне на дялове настъпва с постигането на съгласие, а според Закона за търговския регистър вписването на променените обстоятелства има само оповестително и защитно действие."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

1

Mateevk

22.12 2023 в 14:00

Почти същият казус като с канадското гражданство на Петков. Използват се всички възможни пролуки и процепи в нормативна уредба, за да се води войната. А ПП да вземат да се научат да си изпипват нещата докрай и да не подценяват противника, който е овладял почти до съвършенство нормативните хватки и капани. Ами погледнете в Русия - всичко е законно, вкл.30-годишната присъда на Навални, безчислените мандати на Путин, годините затвор, ако наречеш СВО война и т.н. Копче не можеш да им кажеш по отношение на "законноста". Тя е последният и най-добре укрепен рубеж на отмиращото време.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика