Кметът на Мадара напусна ИТН. От нас се иска само да ръкопляскаме

Неделчо Неделчев е отвратен, че членовете на партията се възприемат като стадо, което да вярва на ръководството и да си плаща членския внос

OFFNews 18 юли 2021 в 15:47 15767 4

Кметът на Мадара Неделчо Неделчев обяви, че напуска партията на Слави Трифонов "Има такъв народ“ заради "обидното отношение на ръководството към редовите членове и опитите на формацията да заобиколи Изборния закон, въпреки гръмко прокламираните принципи за прозрачност и законност".

Основното му обвинение към ИТН обаче е, че партията на шоумена е "изменила на твърдо заявените си позиции, че няма да работи със статуквото и с хора от статуквото", съобщиха БНР и сайта Radian.bg.

Според него понятието статукво е разтегливо понятие и въпреки първоначалните намерения, в ИТН имало хора от статуквото от ГЕРБ, ДПС и БСП. Той недоумява и защо НДСВ, която участва в два кабинета заедно с ДПС, се смята за приемлива от ръководството на ИТН.

"За мен Николай Василев е твърдо човек от статуквото, той е работил в две правителства с ДПС, той е отговорен за изграждането на държавната администрация, която по негово време се увеличава два пъти. А ние го предлагаме за премиер. И никой не ни обяснява защо", коментира Неделчев.

Неделчев обвинява ръководството на ИТН и в това, че не зачита собствените си членове и гледа на тях като на публика, която трябва само да ръкопляска, но няма право на глас и на мнение.

Кметът на Мадара беше шести в депутатската листа на ИТН и единствен от всички кандидати направи преференциална кампания в последните дни преди вота, но имаше неприятности заради това още преди изборите.

"Ръководството на ИТН даде да се разбере, че на кандидатите не е разрешено да работят за преференции. По този начин партията се опита да заобиколи Изборния кодекс, в който изрично е посочена възможност за преференциален вот", заяви Неделчев и допълни, че никъде в България кандидатите на партията не са правили кампания за използване на преференциите. 

Капката преляла на пресконференцията на зам. председателя Тошко Йорданов, която окончателно затвърдила решението му да напусне. Неделчев, както и други в ИТН, не са подозирали за излъчвания кабинет.

"И ние, като всички останали, гледахме изявлението на Слави Трифонов по телевизията, за да разберем какво прави собствената ни партия“, заяви Неделчо Неделчев.

Отвратен е и от това, че от думите на Тошко Йорданов е станало ясно, че в ИТН има два вида хора – политическо ръководство и експертен екип. "А членовете на партията явно са някакво стадо, което трябва сляпо да вярва в политическото ръководство и в експертите, и да им ръкопляска. А, и да си плаща членския внос", посочи Неделчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови