Кмет блъсна дете и го остави без далак и с 1/2 черен дроб. Разследването: То самò се е ударило в джипа

Александра Маркарян 19 юли 2016 в 09:41 70652 14

Станислав Николов

Снимка Dariknews

Станислав Николов

Кметът на Трън Станислав Николов блъска с джипа си 6-годишно дете, отиващо на училище. Ивайло оцелява, но е без далак и с половин черен дроб. Катастрофата става на 13 ноември 2015 година. Тогава кметът също отива към училището, за да остави своето дете там. Днес свидетели оттеглят показанията си, а разследването твърди, че детето самò се е блъснало в джипа, самò си е причинило разкъсване на черния дроб и спукване на далака. 

Историята, описана първо от OFFNews непосредствено след катастрофата, припомни Нова тв тази сутрин и разказа за странното ù развитие. Катастрофата беше крита от медиите в продължение на 3 дни. След това кметът Николов потвърди за нея пред пред OFFNews в отговор на наше запитване след сигнал и каза, че "детето е тичало и се е блъснало в почти неподвижния автомобил". 

Днес свидетели казват, че са били заплашвани и затова някои не дали показания, други ги променили, трети - оттеглили.

"Детето ми се бореше със смъртта. В линейката аз го държах и той умираше. Не мога да забравя лицето на детето. Той побеля", казва майката Анита Гълъбова.

Ивайло е оцелял след катастрофата. Живее без далак и с половин черен дроб.

Кадър: Нова тв

Ивайло оцелява. Живее на строга диета. Мечтата му за спорта умира. Белезите постоянно напомнят за сблъсъка, за който, според полицейските протоколи, сам си е виновен.

В тях пише, че Ивайло сам се е блъснал в джипа и си е причинил средна телесна повреда. Полицията и кметът са в пълен унисон. "Детето се блъсна в задната страна на джипа", казва Станислав Николов на репортерката на Нова и заплашва: "Ако излъчите репортажа, Ви казвам, че ще съдя Нова телевизия за уронване на авторитета".

Така днес майката е принудена да оборва теза, в която е абсурдно да повярва който и да е здравомислещ човек, камо ли да я изговори, камо ли ако е орган на властта.

"Медицинската експертиза със сигурност доказва, че детето не може да си разкъса самò вътрешностите и дрехите и че този удар е бил много силен", казва Анита.

Здравият разум обаче отстъпва пред заплахите.

В първия ден след катастрофата едно момче разказва в полицията какво е видяло. На другия ден отива и изтегля показанията си - баща му е бил заплашен, че ще остане без работа, работел в Горското.

"Каза, че ако дам показания и кажа истината, ще се случат много лоши неща с мен, ще пострадам, може и да не съм сред живите." Любка Лазарова е подала жалба за заплахите преди дни. Засега кметът изглежда недосегаем и продължава да управлява от името на партията си ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13207

14

Shoshon

21.07 2016 в 10:36

Кмете, ако имаше достойни БГ, вече щяха да са се справили с теб, жалко че няма.

12415

13

Ани

19.07 2016 в 13:14

#2/ Стефане, такива НЕЧОВЕЦИ има всяка партия, защото мутрите са престорени, сервилни подмазвачи, обещаващи всичко, а като партията ги приеме си показват рогата.Те заради облагите и неуязвимостта се блъскат, но обществото не трябва да позволява такива да се измъкват!

15614

12

OTBPAT

19.07 2016 в 13:14

Тази статия някой с фейсбук защо не я постне на премиера слънце? Аз ще му я туитвам до откат!!

12415

11

Ани

19.07 2016 в 13:03

Наглата селска мутра е престъпник и трябва да бъде изгонен от ГЕРБ, съден и осъден на дълги години затвор - най-вече за мутренското нечовешко отношение!

Борисов, махайте ги такива дебили, които нямат ни мозък ни сърце, те са вредни за държавата!

18551

9

Нострадамус

19.07 2016 в 11:23

Без да знам нищо за тая мутра, само като го видях и разбрах, че е от ГЕРБ. Те са нагли, крадливи и престъпни твари.

11866

6

кумчо вълчо

19.07 2016 в 11:06

в булгаристан единствено саморазправат е възможнитят начин за възмездие особено ако става дума за партиец

11866

5

кумчо вълчо

19.07 2016 в 11:03

аз ако бях на бащата тоя кмет щах да го накарам сам да се блъсне в един чук ей така дестина пъти
 
X

Да помогнем на украинските деца!