Кирил Петков: Време е да направим България, с която да се гордеем

Стигнахме дотук заради алчността и корумпирани лобисти, каза съпредседателят на Продължаваме промяната

Ружа Райчева 03 декември 2021 в 09:42 4660 2

Кирил Петков, Елисавета Белобрадова, Ицо Хазарта

Снимка БТА/Минко Чернев

Кирил Петков ("Продължаваме промяната") се поздравява с Елисавета Белобрадова ("Демократична България") пред погледа на Христо Петров - Ицо Хазарта в края на първото заседание на 47-ото Народно събрание.

Стигнахме дотук заради алчността, егоизма и нехайството на много от бившите депутати. Тoва са просто корумпирани лобисти без никакъв истински бизнес. Дами и господа, това трябва да спре, трябва да спре днес!

Toва заяви един от лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по време на встъпителното си слово като лидер на най-голямата парламентарна група в 47-ото Народно събрание. 

"Време е да вложим смисъл в думите народен представител. Народният представител е човек, който предтставлява не само своите избиратели, но и целия български народ. Ние сме горд народ с велика история, намиращ се на най-красивото кътче на Земята. За съжаление много от миналите народни представители не са си свършили работата", добави той.

Петков обърна внимание и на факта, че близо 2 милиона българи са избрали за свой дом място извън България.

"На всеки площад нашите избиратели ни молеха да върнем младите хора обратно.Тези думи бяха изричани често през сълзи", каза той. 

Съпредседателят на ПП говори и за липсващата основна инфраструктура у нас.

Какво да кажем за магистрала Хемус, за която се дават милиарди, а не се строи? Какво да кажем на силистренци, които от 30 години чакат мост на Дунава. Или за прословутия тунел под Шипка, чиято дължина е по-малко от 4 километра. Какво да кажем за цената на тока, а за прословутата ввъзка от Гърция? Как сме стигнали дотук? Отговорът се крие само в няколко думи - алчност, егоизъм и нехайство, каза Петков.

Бившият министър на икономиката и вероятен бъдещ премиер се спря и на темата за ширещата се корупция в страната.

"По разбитите ни пътища се разминават Ролс Ройси, Майбаси и Аудита на хора, закачили се под една или друга форма за държавния бюджет, които със спокойствие харчат данъците ни. Това са просто корумпирани лобисти без никакъв истински бизнес. Дами и господа, това трябва да спре, това трябва да спре днес! Нека всички заедно да заявим: Време е за нулева толерантност към корупцията, нулева търпимост към кражбите, време да защитаваме истинските интереси на нашите избиратели без да ни е страх от т. нар. политически инвеститори. Време е да направим България, от която се гордеем - време е за просперираща България. Време е България да има репутация на държава партньор, на която се има доверие. Време е за иновации инвестииции и конкурентноспособност. Време е за нас да вложим друг смисъл в думите народен представител, време е да си свършим работата", каза още Кирил Петков от парламентарната трибуна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2210

2

fishcake1

03.12 2021 в 15:11

Южна Корея по този начин премина от корумпирана страна до развита икономика - като си опандизи корумпираните политици. Пожелавам същото за Борисов и Гешев!