Кирил Петков: Никакви ракети няма да се дават на никого в този момент

Ангел Марковски Последна промяна на 18 март 2022 в 13:30 3721 5

Снимка БГНЕС/ЗАРА РУСЕВА

„Ако някога трябва да вземем решение по отношение на оръжието, ще го направим прозрачно на ниво парламент, няма да са еднолични решения, взето от някой. Никакви ракети няма да се дават на никого в този момент“. Това заяви категорично премиерът беше Кирил Петков след като инспектира газовата връзка с Гърция.  Той допълни, че темата даже не е обсъждана със САЩ, въпреки предстоящото посещение на шефа на Пентагона у нас.

Петков каза, че се търси по-добра координация на равнище НАТО, а Украйна ще продължи да получава хуманитарна помощ от нашата страна. 

„Това е много странна опорка – каква невероятна фантазия трябва да има някой: да арестуваш някой, за да скриеш война. Трябва да си луд“ – така премиерът Кирил Петков коментира пред журналисти твърденията, че акцията срещу Бойко Борисов и други членове на ГЕРБ е само опит за отклоняване на вниманието от пряко замесване на България в украинския конфликт.

Освен това стана ясно, че предстои Планът за възстановяване да бъде официално подписан в София в присъствието на председателя на ЕК.

Кирил Петков вече е разпитан по досъдебното производство срещу функционери на ГЕРБ. По думите му с разследващите са коментирали доклад на Министерството на финансите, който засяга одитната агенция по еврофондовете. Има явни факти, че, когато е бил министър Горанов, контролът не е бил достатъчно добър, уточни Петков.

„Корупцията не разграничава национални от европари. Хората, които използват корупционни практики, просто взимат за свое облагодетелстване обществени пари“, допълни премиерът. „Искам да поздравя МВР за това, че са свободни – че не ги е страх да направят това, което по закон трябва да направят. Това е единственият начин в България да има промяна – недосегаемите да не са над закона“, заяви Кирил Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1200

5

Vas_sashk

20.03 2022 в 02:50

Верваме ти колкото за гражданството Кире - ти винаги казваш истината лъжец

500

4

Hackerman

18.03 2022 в 17:02

Няма неутралитет! Или си за агресора или против.

900

3

emil01

18.03 2022 в 15:12

Браво! Дано си удържи на думата.
Само ме притеснява добавката "в този момент". Нито в този, нито в някой друг момент не трябва да подкрепяме с оръжие нито една от страните. Пълен неутралитет.

1267

2

StinkingSonOf

18.03 2022 в 14:58

Ти ли ще го изкараш на предсрочни избори, мушморок? Цял ден стоиш и плюеш под всички статии в този сайт. Абсолютно безполезен си.