Кирил Добрев: Страхът от служебно правителство е много голям, но то чука на вратата

OFFNews 18 юли 2022 в 13:25 2839 0

Кирил Добрев

Снимка БГНЕС/архив

След изборите ще има ПП и ГЕРБ и група политически джуджета, обяви Кирил Добрев

Изборът на Румен Радев да връчи третия мандат на БСП не е изненада. Това е логичен и почтен ход. Той прави поредния си жест към левите хора в България, с които няма проблем. 

Това каза пред БНР Кирил Добрев, бивш зам.-председател на БСП. И допълни, че вероятността да не се отиде на предсрочни избори е минимална.

"Страхът от служебен кабинет е много голям. От него ще стане ясно кой и как е изнасял оръжие за Украйна, кой е прекратил договора с "Газпром", ще стане ясно какво е финансовото състояние на държавата. Служебният кабинет е неизбежен и чука на вратата. Предсрочни избори ще има - сега или след няколко месеца. Трябва да се получи отговор на няколко въпроса - дали ДБ е в сянката на ПП, дали БСП ще запази влиянието си или ще падне под 200 000 гласа. ДПС е константа. Ще има два политически субекта - ГЕРБ и ПП плюс група политически джуджета", допълни Кирил Добрев.

По думите му и най-слабата държава е по-силна от най-силната мафия и, ако политиците имат воля да се справят със ситуацията в страната, могат да го направят, но нямат желание". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови