Кирил Добрев предлага вътрешнопартийно допитване в БСП

OFFNews 16 август 2020 в 12:58 3775 2

Наред с вътрешнопартийния избор за председател на БСП, да бъде проведено и вътрешнопартийно допитване сред членовете на партията по държавнически теми, които ще бъдат във фокуса на общественото внимание до парламентарните избори.

Това предлага Кирил Добрев - кандидат за председател на Българската социалистическа партия.

В официалната си страница във Фейсбук Добрев коментира предложенията за свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията. Според него ГЕРБ нямат нито доверието, нито капацитета да проведат дебата за промени в Конституцията, камо ли да направят революционни промени.

"Често чувам, че всички партии са еднакви. Не са. И тук е ролята на БСП. В партията винаги е имало блестящи юристи, които могат да дадат прогресивната и държавническа посока на тази тема, която вълнува голяма част от обществото, в това число наши членове и симпатизанти. Ние сме били двигателя при изработването на тази Конституция. 30 години са достатъчно време да видим къде точно не сме били съвършени при изписването тогава. Дали проблемът е в текстовете на Конституцията или в нейното неспазване?", пише още Кирил Добрев.

Кандидатът за председател на БСП настоява временното ръководство на партията да свика заседание на Изпълнителното бюро, което да насрочи и дата за провеждане на заседание на Националния съвет на партията, където да бъдат обсъдени и взети решения за неподкрепа на парламентарната ни група за предложенията на ГЕРБ, незабавна оставка на кабинета и позиция на партията по промени в Конституцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6245

2

kokoten

16.08 2020 в 15:27

Много по-добре е,че бесепарите нямат предложения за промяна на конституцията....Видя се ,че предложенията на мутрягите са само за хвърляне на прах в очите на хората и стремеж за запазване на властта.Тях изобщо не ги интересува тая работа щото са сигурни в доминацията във ВНС и си мислят ,че ще продължат да правят каквото си искат(разбирай-да крадат).ВНС и промени в конституцията могат да направят само депутати с доверие в нови избори.Като се случат и ги видим какво правят,тогава ще видим и какво доверие заслужават...Всичко на тоя свят е възможно,само едно нещо не е,това е Мутрата да се промени,да поумнее, и да спре да краде,затова трябва да го прогоним и никога да не го допускаме в България....изгнаник като африкански диктатор,халал да му е откраднатото...вън тая мърша от страната....

2900

1

nrb

16.08 2020 в 13:16

Изненадата и липсата на предложение за промени в Конституцията от БСП и компания, показват че те дори не са се замисляли за Конституцията, и не са имали намерение да го направят и за в бъдеще. Ако все пак предложат нещо сега, то ще бъде парцаливо и набързо съшито.!..,