Каримански: За мерките решават хора, които са самовлюбени. Мислят, че могат да наложат всичко

OFFNews 23 май 2022 в 20:48 3365 2

Любомир Каримански

Снимка БТА/Христо Касабов

Председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански (ИТН)

"Тези хора, за които няма достатъчен организационен опит... или са много самовлюбени, за да мислят, че могат да наложат всичко".

Така председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански (ИТН) отговори на въпроса кой взима решенията за мерките.

Пред БНТ той заяви, че от 11-те предложения на ИТН за антикризисните мерки нито едно не е влязло като чист вариант.

Каримански отчете като сериозен пропуск на правителствените мерки липсата на диференциран подход. По думите му трябва да се определи кои са уязвимите групи, за да се насочат към тях и мерките.

Той е на мнение, че сега кабинетът прави това, заради което критикуваха правителствата на Бойко Борисов. Депутатът смята, че компенсациите ще стигнат както до уязвимите, така и до всички останали.

Председателят на бюджетната комисия смята, че отпадането на ДДС за хляба ще има ефект за всички - както за най-богатите, които избират между пет типа хляб, така и за най-бедните, които могат да си позволят само един.

Каримански обаче подкрепи идеята на финансовия министър минималната работна заплата да бъде обвързана със средната, както и с максималната осигурителна тежест.

"По-добре да се бие алармата навреме, отколкото когато е късно"

С тези думи той аргументира критиките, които ИТН отправя към правителството. От декември насам партията му е обвинявала ПП, че взима решения, без те да се съгласуват с останалите три формации в коалицията - БСП, ИТН и ДБ. Именно заради тези критики Каримански определи "Има такъв народ" като коректив на коалицията.

Депутатът не потвърди, че по време на заседание на парламентарната група на ИТН в петък Тошко Йорданов е обявил, че напускат коалицията. Каримански заяви, че не е присъствал на това заседание, но каза кога ИТН ще напусне управлението:

"Ако се продължи с неспазването на споразумението...и продължим с чисто геополитически теми като Северна Македония, в които не се спазва това, което е залегнало в коалиционното споразумение."

По думите и призивът на премиера Кирил Петков за свикване на КСНС за преговорите със Северна Македония също не е съгласуван в коалицията. Той заяви, че Скопие продължава да не изпълнява Договора за добросъседство. Според него именно заради това не е нужно свикване на КСНС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

1

pisnamiotmutri

23.05 2022 в 22:08

Слугата на ДПС чегърта партьора. Така ще е до изборите
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика