Каримански докрай: Ще издигне ли отново ИТН шефа на бюджетната комисия за гуверньор на БНБ?

Според Ива Митева - да. Слави Трифонов му благодари. Засега

OFFNews 15 април 2022 в 20:43 3360 2

Снимка БТА

Любомир Каримански ли ще е отново кандидатът на "Има такъв народ" за гуверньор на централната банка? Този въпрос изниква на дневен ред след неуспешния му опит да се пребори за гласовете на депутатите днес.

Според Ива Митева ИТН има намерение да играе на инат и ще издигне отново шефа на бюджетната комисия.

"Нека започне отначало (процедурата - бел. ред.), но пак ще е той. Днеска чух, че премиерът лансира от четиримата коалиционни партньори, ако трима са "не", значи имаме вето. За нас няма вето. Любомир Каримански продължава напред", бе категоричен бившият председател на парламента.

Малко по-късно Слави Трифонов обаче излезе с пост във фейслук, от който не се разбира, че Каримански ще продължи състезанието с риск да взриви управляващата коалиция. В съобщението шоуменът-политик благодари на Каримански и се възмути, че не е чул аргументи против кандидатурата му за БНБ.

Ето какво написа Слави Трифонов:

Днес Любомир Каримански трябваше да бъде избран за управител на БНБ с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Нали такива бяха внушенията? А всъщност какво стана? Любомир Каримански не беше избран с гласовете на ГЕРБ и ДПС и управител на БНБ остана Димитър Радев, избран с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Честито!

Между другото, гледах внимателно дебата в НС, ако въобще това можеше да се нарече дебат. И през всичките над 3 часа не чух нито един аргумент защо Любомир Каримански не трябва да е управител на БНБ. Нито един!

А нали сме парламентарна република и нали затова е процедурата - да се води дискусия в парламента и да се сблъскат мнения “за” и “против”. Аз аргументи “против” Любомир Каримански не чух, даже чух само хвалебствени думи. Но видях гласове “против” Любомир Каримански. Много гласове. Странна работа. Думи и действия се разминаха и нямаше никаква корелация.

Обвиняват “Има такъв народ” в задкулисни договорки, но явно договорките ги бяха направили други.
Благодаря на Любомир Каримански - достоен и смел мъж. Той спечели, защото уроците, които научаваме в живота си, са едни от най-големите успехи в него.

Засега няма яснота и дали самият Каримански ще се съгласи да участва в нова надпревара.

На пленарното заседание днес ГЕРБ-СДС реши съдбата на кандидата на ИТН. Поради ниския кворум бяха необходими само 7 гласа от депутатите на Бойко Борисов, но те не ги дадоха. Решението бе гласувано след 3 часа размяна на обвинения и 59 гласа "за" (ДПС и ИТН), 36 "против" (2 от ПП, 18 от БСП и 3 от ДБ и всички от "Възраждане") и 140 "въздържал се" (ПП, ГЕРБ-СДС, 7 от БСП и 12 от ДБ).

След вота шефът на бюджетната комисия обяви, че е научил много уроци и даде да се разбере, че доста хора са го предали - в личен разговор с него са обещали подкрепа, а по-късно са гласували против.

Докато бъде избран нов управител, ще остане досегашният Димитър Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

2

AntiZ

15.04 2022 в 21:38

И още малко: този чалгаджия "шоумен" според Frognews, този шут институционализира чалгата в българската политика! Полира по свой образ и подобие главите на почти цялото природонаселение, опростачи всичко и всички, подигра се на институциите като влезе не сам, а с цяла партия в парламента, събра тълпи на стадиони. Това е един от най-вредните индивиди, достоен съперник на другия колос - агент Сава. Срам ме е с такъв електорат да се нарека българин.

10298

1

AntiZ

15.04 2022 в 21:13

Чалгарят-политик, извинете, Frognews!Не бил чул аргументи?! Ами да си чул. За тоя, половин България гласува. "Прост народ - слаба държава!"