Караници и изключени микрофони на пленума на БСП

OFFNews 25 февруари 2024 в 16:57 4568 6

Пленумът на БСП

Снимка БСП - София

Пленумът на БСП

Караници и обвинения за изключени микрофони белязаха днешния пленум на БСП.

"Можете да ни изключите само от вашата група по интереси, в която така или иначе ние никога не сме присъствали, от партията - не", заяви председателят на БСП - София Иван Таков.

"Пленумът се проведе въпреки липсата на кворум. В залата водещият на заседанието Георги Свиленски изключи микрофоните и не даде възможност за предложения и изказвания на членове на Националния съвет", твърдят от БСП - София.

До два месеца БСП ще проведе пълен отчетно-изборен цикъл в София и в Бургас, обяви председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя уточни, че общинските съветници в София не са изключени нито от партията, нито от пленума.

Нинова отрече обвиненията за липса на кворум - тя твърди, че някои социалисти от страната са закъснели.

Поради възникналото напрежение даваме възможност на социалистите в София да решат какви ръководства искат. Избрана е работна група, която ще ръководи този процес. Очакваме в следващите два месеца членовете на БСП-София да се произнесат, каза още Нинова.

Дядо ми, когато фашисткият съд го осъжда на 7 години затвор, той се обръща към съдията, който чете присъдата, и му казва: "Аз ще изтърпя първата половина от наказанието, втората ще сте вие". Така сега и с вас ще се случи - заяви по-рано днес по време на пленума Иван Таков.

Нинова настоява за "оставка и избори 2 в 1"

"Националният съвет на БСП прие на заседанието си днес проект на платформа за европейските избори, която ще бъде разпространена в цялата партия и на предстоящите конференции ще бъде допълвана и обсъждана, за да бъде по-късно окончателно приета. Приемаме Никола Шмит за кандидат на социалистите за председател на ЕК", съобщи още председателят на БСП пред медиите след приключване на заседанието на пленума.

БСП прие и оценка за деветте месеца управление на правителството. "Определяме това управление като липса на морал, национално предателство, разпределяне на властта и порциите в държавата, лобизъм в полза на частни интереси и никаква грижа за хората", заяви Нинова.

В следващите дни и седмици ще изнесем пред вас анализ сектор по сектор и министерство по министерство какво е изпълнено от собствената им програма. Тя съдържа 80 законопроекта, от тях са приети 19, от които 8 са ратификации на международни споразумения. Ето това е резултатът от това правителство, заяви Нинова.

За нас в БСП изводът е: оставка и избори 2 в 1, призова тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

6

Джендо Джедев

26.02 2024 в 08:48

Майтапът настрана, тиь социалисти от Алиекспрес нанасьт доста тежка вреда на политическия живот на България. Страна като нашата има нужда от нормална (да не кажа силна) левица. Ама тия не са левица, а леваци.

3251

5

динозавър

25.02 2024 в 22:26

Иван Таков е внук на Пеко Таков и син на дребния комунистически далавераджия Янчо Таков (контрабанда на кожуси, не повече от 10 броя.)

1236

4

БотоксПутю

25.02 2024 в 20:08

Да очакваме и бой при изключени камери?

-685

3

Козин Човков

25.02 2024 в 19:37

Да живее Кypнeлия, тя ще доунищожи кАмунистическата партия. А междувременно може да изключи Иван Пеков Таков, Володя Маков Даков, Тодор Иванов Славков, и всички останали, които още не са изключени. Накрая да изключи и себе си и да угаси тока на Позитано 20.

2099

2

Mateevk

25.02 2024 в 18:06

Може би Навални е трябвало да цитира Пеко Таков пред руския съд.

400

1

демотиватор

25.02 2024 в 18:04

А може ли човек, без да е член на БКП, да си плати некой лев и да присъства?
Ще се смея тихичко, няма да преча... (ジ)
 
X

Да помогнем на украинските деца!